Η παράσταση «Ξανά» στο Μπάγκειον

Για οκτώ παραστάσεις στο ξενοδοχείο Μπάγκειον το «Ξανά» με Νατάσα Νταϊλιάνη και Τάσο Ράπτη.

Η παράσταση «Ξανά» στο Μπάγκειον

Μετά από έναν επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, το «Ξανά» επιστρέφει για οκτώ παραστάσεις, αυτή τη φορά στον επιβλητικό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον.

O Τάσος Ράπτης και η Νατάσα Νταϊλιάνη επιστρέφουν με την περφόρμανς "Ξανά" από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την site specific παράσταση που είδαμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λυκαβηττού "Δύο λόφοι" τον Μάιο του 2021 και έπειτα για λίγες παραστάσεις στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.Υ.ΦΑ στον Βοτανικό, με όχημα την οποία η δημιουργός και σκηνοθέτης, Νατάσα Νταϊλιάνη, συνεχίζει την έρευνά της πάνω σε πιο άμεσους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης ως μέσον επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου και επαναπροσδιορισμού της ατομικής ταυτότητας σε σχέση με την συλλογική.

Το έργο διαπραγματεύεται τον έρωτα, ιδωμένο μέσα από μια προσωπική αλλά και παράλληλα κοινωνικό-πολιτική διάσταση. Τι σημαίνει ο έρωτας σε μία πορεία ενός ανθρώπου, τι εργαλεία αυτογνωσίας μπορεί να προσφέρει; Μπορεί ποτέ να θεωρηθεί "επιτυχημένος" ένας έρωτας ή αναπόφευκτα χτίζεται πάνω σε προβολές, αυταπάτες, ανεκπλήρωτες ανάγκες; Μπορεί να αντέξει κακουχίες, να στηρίξει κοινωνικοπολιτικά προστάγματα; Mπορεί να λυτρώσει και να δει πραγματικά και να αγκαλιάσει τον άλλον χωρίς να έχει ανάγκη να τον αναπλάσει, να τον δημιουργήσει εκ νέου; Οι ήρωες του έργου, δύο πρώην εραστές, σε μία συνάντηση μοιραία έρχονται αντιμέτωποι με τις πληγές τους σε μια προσπάθεια να αρθρώσουν την αλήθεια τους και να λυτρωθούν έστω και τώρα. Γίνονται φίλοι, τιμωροί, δικαστές και εραστές ξανά- έστω για λίγο.

Η Μαργαρίτα Δοσούλα υπογράφει τα κοστούμια και ο Βασίλης Κλωτσοτήρας τους φωτισμούς.