Η ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου στο «Μικρό Χορν»

Η παράσταση για τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου από τις 11 Νοεμβρίου στο θέατρο «Δημήτρης Χορν». Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου με την Κάτια Γκουλιώνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Η ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου στο «Μικρό Χορν»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σκηνοθετεί και η Κάτια Γκουλιώνη πρωταγωνιστεί στο έργο της Σοφίας Αδαμίδου που εξιστορεί τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, συνοδεία ζωντανής μουσικής, στη σκηνή του «Δημήτρης Χορν».H νέα παράσταση έρχεται από 11 Νοεμβρίου στο "Δημήτρης Χορν" και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Σοφίας Αδαμίδου και της Ντίνας Κώνστα.

1. Η ασυμβίβαστη ρεμπέτισσα: Φωνή-σύμβολο του λαϊκού μας τραγουδιού, αυθεντική και περήφανη, η αξέχαστη τραγουδίστρια με τη "δωρική" φωνή ("Συννεφιασμένη Κυριακή", "Κάνε λιγάκι υπομονή") ενέπνευσε την αείμνηστη Σοφία Αδαμίδου να γράψει για εκείνη. Στο βιβλίο της "Πότε ντόρτια, πότε εξάρες" και στο θεατρικό της έργο "Σωτηρία με λένε", μας άφησε ένα γνήσιο αποτύπωμα της ασυμβίβαστης ψυχής της Σωτηρίας Μπέλλου, με στοιχεία για την καταγωγή, τη σταδιοδρομία, το χαρακτήρα και τα συναισθήματά της.

2. Αξέχαστες ερμηνείες: Η Κάτια Γκουλιώνη είναι η τρίτη κατά σειρά ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τη Σωτηρία Μπέλλου στη σκηνή. Στον ίδιο ρόλο είχαμε την τύχη να απολαύσουμε δύο σπουδαίες ερμηνείες με υποδειγματική απλότητα και εσωτερικότητα: τη Λήδα Πρωτοψάλτη στο πρώτο ανέβασμα του "Σωτηρία με λένε" της Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου (2008 & 2009) στο Στοά, και την αείμνηστη Ντίνα Κώνστα στο ανέβασμα της σκηνοθέτριας Αθανασίας Καραγιαννοπούλου με τον τίτλο "Σωτηρία Μπέλλου - Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας", στο Θέατρο Κάππα (2011 & 2012).

3. Μια νέα σκηνοθετική πρόταση: Ο πολυτάλαντος Γιώργος Παπαγεωργίου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός, έχει αποδείξει με όλες τις παραστάσεις που έχει ενορχηστρώσει σκηνοθετικά, και ιδιαίτερα με τον "Αρίστο", ότι έχει έναν επικοινωνιακό και αισθαντικό τρόπο να χειρίζεται υποβλητικές εξομολογήσεις και να συνθέτει το προφίλ των χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν. Στο "Σωτηρία με λένε" επέλεξε την Κάτια Γκουλιώνη ως πρωταγωνίστριά του και πλαισίωσε το αφήγημα με ζωντανή μουσική και στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της σπουδαίας Σωτηρίας Μπέλλου (Μικρό Χορν, από 11/11).

4. Η ηθοποιός που ενσαρκώνει την Μπέλλου: Η πορεία της ηθοποιού, σκηνοθέτριας και ενδυματολόγου Κάτιας Γκουλιώνη απλώνεται στο θέατρο, με επτά παραστάσεις, στην τηλεόραση με τη "Ζωή εν τάφω" και στον κινηματογράφο με δεκατρείς ταινίες και πολλές διακρίσεις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (μεταξύ άλλων, βραβείο α΄ γυναικείου ρόλου για το "Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη", 2018, βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου για την "Ευτυχία", 2020). Δύο χρόνια μετά τη "συνάντησή" της με την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στην ταινία του Άγγελου Φραντζή, θα ενσαρκώσει την Μπέλλου σε ένα έργο που "δεν ηρωοποιεί, ούτε κρίνει, δεν αγιοποιεί, ούτε δαιμονολογεί".

Πηγή: athinorama.gr