Η παράσταση «Σαπφώ» παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Στις 21:00 το μουσικό-θεατρικό έργο «Σαπφώ» θα ανέβει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου.

Η παράσταση «Σαπφώ» παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Η Γουέντι Μπέκετ, γνωστή θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτης από την Αυστραλία, έργα της οποίας έχουν «ανέβει» με μεγάλη επιτυχία σε Νέα Υόρκη, Σύδνεϋ, Τόκιο, Εδιμβούργο, Παρίσι κ.α έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα στα έργα της με τη ζωή και το έργο σπουδαίων γυναικών της παγκόσμιας ιστορίας, μερικά από τα οποία έχει σκηνοθετήσει και η ίδια.

Το μουσικό-θεατρικό έργο «Σαπφώ», τοποθετείται στη Λέσβο (620-570 π.Χ) και διηγείται τη ζωή και το έργο της Σαπφούς, της σημαντικότερης λυρικής ποιήτριας της αρχαιότητας, της οποίας η ζωή έγινε για τρεις χιλιετίες θέμα μεγάλων αντιπαραθέσεων. Περίπου εννέα τόμοι από την ποίησή της διαβάστηκαν και συζητήθηκαν στην αρχαιότητα και μερικά αποσπάσματα διασώθηκαν έως σήμερα.

Το έργο παρουσιάζεται στη Ρόδο σε συμπαραγωγή με τη διεθνή εταιρεία Pascal Productions, με έδρα την Αυστραλία, με την πρόζα, τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι (χορωδιακά) της ποιήτριας, με σκηνικά, κοστούμια και μεταφρασμένα κείμενα που θα αποδοθούν στα Ελληνικά (με υπέρτιτλους στα Αγγλικά) από γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς.

Κείμενο: Γουέντι Μπέκετ
Σκηνοθεσία: Γουέντι Μπέκετ και Άνταμ Φιτζέρλαντ
Ερμηνεύουν: η Μαριάνθη Παντελοπούλου (ως Σαπφώ), Αντώνης Αντωνάκος, Λάζαρος Βαρτάνης, Elton Dimroci, Δημήτρης Λιόλιος, Έρρικα Μπίγιου, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Ελίνα Ρίζου, Γιώργος Σπάνιας, Δήμητρα Στογιάννη, Ελευθερία Τσαντούρη, και Ιώβη Φραγκάτου.