«Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας» στον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, στην Καβάλα

Η παράσταση μουσικού θεάτρου «Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας» θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, στην Καβάλα.

«Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας» στον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, στην Καβάλα

Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου «Ραφή» συμπράττει με τους Oros Εnsemble, τον συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη, τον ποιητή Μάριο Χατζηπροκοπίου και τον εικαστικό Πέτρο Τουλούδη για μια μουσικοεικαστική καντάτα που φωτίζει στιγμές από τη ζωή των Κουταλιανών, όπως ονομάστηκαν οι Μικρασιάτες μασίστες, σε διάφορες ιστορικές περιόδους: από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τη μεταπολεμική περίοδο. Η παράσταση μουσικού θεάτρου «Κουταλιανοί ή Το βάρος της ιστορίας» θα παρουσιαστεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ανακτορούπολης, στην Καβάλα, στο πλαίσιο του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022».

Η σύλληψη και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Ομάδας Μουσικού Θεάτρου «Ραφή», η σύνθεση του Αποστόλη Κουτσογιάννη, οι στίχοι του Μάριου Χατζηπροκοπίου, η εικαστική επιμέλεια και οι φωτισμοί του Πέτρου Τουλούδη. Ερμηνεύουν η Λητώ Μεσσήνη (υψίφωνος) και η Αναστασία Κότσαλη (μεσόφωνος). Το Oros Ensemble αποτελούν οι μουσικοί: Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαγιάν), Ειρήνη Κρικώνη (βιολί), Αντώνης Τσαχτάνης (κλαρινέτο).

Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτορούπολης, Καβάλα
2 και 3 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00.