«Ίχνη του εφήμερου» στο Βασιλικό Θέατρο

Η Μόνιμη Έκθεση Κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

«Ίχνη του εφήμερου» στο Βασιλικό Θέατρο

Αναπόσπαστο κομμάτι του Βασιλικού Θεάτρου έχει γίνει η μόνιμη έκθεση κοστουμιών με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου», που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια της πρώτης εκδοχής της, η έκθεση ανανεώθηκε.

Κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

Η Μόνιμη Έκθεση Κοστουμιών «Ίχνη του εφήμερου» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού ανανεώνεται: 69 από τα 80 συνολικά κοστούμια παραχωρούν τη θέση τους σε άλλα που φυλάσσονταν έως τώρα στο Βεστιάριο του ΚΘΒΕ. Το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ακόμα περισσότερα θεατρικά ενδύματα, απτά δείγματα της εφήμερης τέχνης του θεάτρου.

Το υλικό οργανώνεται στις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Μεσαίωνας-Βυζάντιο, 16ος-20ός αιώνας. Και αυτή τη φορά, τα κοστούμια καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της ιστορίας του ΚΘΒΕ και αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες πτυχές της εξέλιξης της ενδυματολογίας στον χρόνο.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σπουδαίων ενδυματολόγων, όπως οι: Γιώργος Ανεμογιάννης, Αναστασία Αρσένη, Γιώργος Βακαλό, Βασίλης Βασιλειάδης, Σπύρος Βασιλείου, Ντένη Βαχλιώτη, Απόστολος Βέττας, Ρένα Γεωργιάδου, Νίκος Εγγονόπουλος, Δαμιανός Ζαρίφης, Λίζα Ζαΐμη, Γιώργος Ζιάκας, Αφροδίτη Κουτσουδάκη, Κλεόβουλος Κλώνης, Γιάννης Κύρου, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Αγνή Ντούτση, Πάνος Παπαδόπουλος, Ιωάννα Παπαντωνίου, Φαίδων Πατρικαλάκις, Γιώργος Πάτσας, Νίκος Σαριδάκης, Νίκος Σαχίνης, Διονύσης Φωτόπουλος κ.ά.

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00-13.00

ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr