«Οι παλαιστές» από τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2018, τη θεατρική παράσταση «Οι παλαιστές”.

«Οι παλαιστές» από τη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ελευσίνας με συστηματική δουλειά και θεατρική αγωγή, υπηρετώντας τον πολιτισμό μέσα από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του θεάτρου συμπληρώνει φέτος 12 δημιουργικά θεατρικά χρόνια με παραστάσεις στην Ελευσίνα, Δήμους της Αττικής, την Βοιωτία, Φωκίδα και Κρήτη.

Στους “Παλαιστές” έργο που γνώρισε επιτυχία στο ελληνικό θέατρο, αλλά και στο εξωτερικό όπου παίχτηκε, ο Στρατής Καρράς χρησιμοποιώντας τη σάτιρα και την ειρωνεία με το θεατρικό υλικό της ηθογραφίας και τη φιλοσοφία του θεάτρου του Παραλόγου, καταγράφει τη σχέση θύματος και θύτη, τη βία σε όλες της τις μορφές, την παντοδυναμία κάθε άλογης εξουσίας που επιβάλλεται και εξουθενώνει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Στο ζοφερό και κατακερματισμένο κόσμο που ζουν οι ήρωές του η συγκρότηση της προσωπικότητας και η προσπάθεια να δοθεί υπαρξιακό νόημα στη ζωή, στα όνειρα και τις προσδοκίες τους, σε έναν κόσμο που οι αξίες έχουν εκπέσει, καθίσταται μάταιη. Ο μεγάλος Γερμανός ποητής και φιλόσοφος Φρίντριχ Σίλερ έγραφε στον Ντον Κάρλος: “Ελευθερώστε τη σκέψη σας. Τότε μόνο θα δείτε την αλήθεια κατάματα. Για τον άνθρωπο που δέχεται παθητικά τη μοίρα του, δεν υπάρχει σωτηρία. Η ζωή μας είναι ένας συνεχής αγώνας”.

Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Θεοδώρου, η μουσική του Δημήτρη Μαραμή, η μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ανδρώνη, το σκηνικό και τα κοστούμια του Δημήτρη Θεοδώρου. Η φωτογράφηση της Βούλας Ανδρώνη από τη Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας.

Παίζουν: Ελένη Πέππα, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Βάσω Παπασπύρου, Ηλίας Νάκος, Σταύρος Χανάς, Γιώργος Πεντέλας, Μανώλης Σαριζιώτης.

Ημερομηνία: 23/09/2018
Ώρα: 20:30

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
http://www.aisxylia.gr

ΠΗΓΗ: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox