Gala κλασικού χορού στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

Το Gala κλασικού χορού – International Ballet Stars by Christiana Stefanou, θα πραγματοποιηθεί για δύο μοναδικές βραδιές στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο.

Gala κλασικού χορού στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού χορού στην Ευρώπη έρχονται στην Κρήτη, για δύο παραστάσεις – ύμνο στον κλασικό χορό, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της διεθνούς φήμης χορεύτριας και χορογράφου κλασικού χορού, Χριστιάνας Στεφάνου.

Η dream team του κλασικού χορού θα παρουσιάσει για δύο βραδιές, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον κλασικό χορό, με επιλεγμένες χορογραφίες από τα σπουδαιότερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου και με νεώτερες χορογραφίες από καταξιωμένους σύγχρονους χορογράφους.

Η «ονειρεμένη ομάδα κλασικού χορού», όλοι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους από συγκροτήματα και σκηνές κλασικού χορού της Ευρώπης, επιλέχθηκε από τη Χριστιάνα Στεφάνου με σκοπό να παρουσιάσει τη δυναμική του κλασικού χορού σήμερα στην Ευρώπη και ένα θέαμα κλασικού χορού που θα αγγίξει την ψυχή όλων. Στην ομάδα των χορευτών περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα του κλασικού χορού σήμερα, όπως η Sasha Mukhamedov και ο Constantine Allen από τα Εθνικά Μπαλέτα της Ολλανδίας (Dutch National Ballet), η Cristina Dijmaru και ο Ovidiu Mateilancu, από τα Εθνικά Μπαλέτα της Ρουμανίας (National Ballet of Rumania), η Katherina Markowskaja και ο Maxim Chashchegorov από το τη Βαυαρική Σκηνή Μπαλέτου (Bavarian State Ballet), ο Yen Han και ο Arman Grigoryan από το Μπαλέτο της Ζυρίχης (Ballet Zurich) και η Márcia Jaqueline και ο Flavio Salamanka από το SalzburgerLandestheater.

Κλασικές χορογραφίες και οι σύγχρονες τάσεις του κλασικού χορού

Οι διεθνούς φήμης χορευτές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από περίφημα έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως Ωραία Κοιμωμένη, Δον Κιχώτης, Λίμνη των Κύκνων, Μπαγιαντέρα και Ζιζέλ. Στις δύο παραστάσεις ωστόσο θα εκπροσωπηθούν και οι νέες τάσεις στον κλασικό χορό με χορογραφίες αναγνωρισμένων χορογράφων, μεταξύ των οποίων της Χριστιάνας Στεφάνου και των Ted Brandsen, Uwe Scholz, Ray Barra, Filipe Portugal, Reginaldo Rodrigues de Oliveira.

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Τουρισμού

Μία παραγωγή της Panoptes Analytics.

Christiana’s Stefanou Workshops

Με αφορμή το Διεθνές Gala Κλασικού Χορού θα πραγματοποιηθεί τριήμερο σεμινάριο κλασικού χορού με τη συμμετοχή καταξιωμένων δασκάλων -χορευτών.

Το τριήμερο Workshop θα διαχωριστεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων, ενώ απευθύνεται σε σπουδαστές χορού, σε ερασιτέχνες αλλά και σε επαγγελματίες, στα επίπεδα Intermediate (μεσαίο) και Advanced (προχωρημένο).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμπλουτιστούν οι γνώσεις των σπουδαστών και των επαγγελματιών και να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά τους ξεχωριστούς δασκάλους -χορευτές και να μάθουν όλες τις νεώτερες κατευθυντήριες σε όλες τις διαφορετικές «σχολές» χορού (αγγλικό σύστημα, Vaganova, Γαλλικό, κ.ά.).

Ημερομηνία:

29/09/2018

30/09/2018

21:00

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox