«Τι ζούμε, ρε;»: Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Αθερίδης στο Θέατρο Άλσος

«Τι ζούμε, ρε;»: Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Αθερίδης πάνω και κάτω από τη σκηνή του Άλσους στη μεγαλύτερη παραγωγή του καλοκαιριού

«Τι ζούμε, ρε;»: Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Θοδωρής Αθερίδης στο  Θέατρο Άλσος

Σαράντα τρεις συνολικά ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές θα ανέβουν στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους φέτος το καλοκαίρι στην σπαρταριστή επιθεώρηση σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Στις 10 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους η σπαρταριστή επιθεώρηση "Τί ζούμε, ρε;" σε κείμενα της Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη. Το θεατρικό σπίτι της κωμωδίας, της σάτιρας και της επιθεώρησης, κι όχι μόνο, υποδέχεται φέτος μέσα στο καταπράσινο Πεδίον του Άρεως με φόντο τον λόφο του Λυκαβηττού 43 συνολικά ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές σε μια καλοκαιρινή παράσταση-”ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό”. Οι Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Αλευράς, Κρατερός Κατσούλης, Αντώνης Λουδάρος, Λευτέρης Ελευθερίου, Πάνος Μουζουράκης, Κώστας Κόκλας, Παρθένα Χοροζίδου, Κώστας Αποστολάκης, Αντώνης Κρόμπας, Ροζαμάλια Κυρίου, Νίκη Λάμη, Ηλιάνα Γαϊτάνη και Στράτος Λύκος συμπράττουν επί σκηνής με τους δύο δημιουργούς Δήμητρα Παπαδοπούλου και Θοδωρή Αθερίδη. Μέσα από τις ερμηνείες τους δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα ασχολίαστο, ενώ οι φαντασμαγορικές χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, οι υπέροχες μουσικές της Μαρίζας Ρίζου, τα εντυπωσιακά σκηνικά του Μανώλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της Έβελυν Σιούπη, καθώς και ο τελευταίας τεχνολογίας ηχητικός και φωτιστικός εξοπλισμός, εγγυώνται ότι θα τις απογειώσουν. Μια 12μελής ορχήστρα θα βρίσκεται ζωντανά επί σκηνής μαζί με ένα μπαλέτο 16 χορευτών.

Στην σύγχρονη επιθεώρηση που θα παίζεται μέχρι 7 Αυγούστου στο Θέατρο Άλσος, ο καθρέφτης της επιθεώρησης στρέφεται προς την παράνοια της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και κάνει τα αδύνατα δυνατά: η Δεξιά θα συναντηθεί πάνω στην σκηνή με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν και η νοικοκυρά με την νεολαία. Κάθε τι που καθημερινά μας βασανίζει θα γίνει λυτρωτικό γέλιο σε μια βραδιά που κλείνει το μάτι στην επικαιρότητα και την μετατρέπει σε υπερθέαμα επί σκηνής.

Πηγή: Αθηνόραμα, Χρύσα Πασιαλούδη