«Η εποχή του κυνηγιού» στην Θεσσαλονίκη

Για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Άνετον στη Θεσσαλονίκη «η εποχή του κυνηγιού» σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα. 

«Η εποχή του κυνηγιού» στην Θεσσαλονίκη

Εμπνευσμένη από την ταινία «Το Κυνήγι» (“Jagten” / “The Hunt”) των Δανών Thomas Vinterberg και Tobias Lindholm, «Η εποχή του κυνηγιού» σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα είναι η νέα παραγωγή της ομάδας θεάτρου Ars Moriendi, η οποία κάνει πρεμιέρα στην «Ανοιχτή Σκηνή της Πόλης 2022» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται στις 27, 28 και 29 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον.

Σε μια φιλήσυχη κωμόπολη, ένας μοναχικός αλλά ιδιαίτερα αγαπητός δάσκαλος νηπιαγωγείου, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό του και να ξαναφτιάξει τη ζωή του, κατηγορείται από μία εξάχρονη μαθήτριά του – και κόρη του καλύτερου φίλου του – για μια ανάρμοστη πράξη, σεξουαλικού περιεχομένου. Ξαφνικά, ένας αθώος άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της παιδοφιλίας και ένα ψέμα – αποκύημα της μεγάλης φαντασίας ενός μικρού κοριτσιού – εξαπλώνεται σαν ιός και «μολύνει» όλα τα μέλη της μικρής κοινότητας που, το ένα μετά το άλλο, αρχίζουν να βλέπουν στο πρόσωπο του δασκάλου το «τέρας» που απειλεί την κοινωνία τους. Χωρίς ίχνος λογικής και με πρόσχημα το κοινό «καλό», οι κάτοικοι της μικρής πόλης επιδίδονται σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών που φέρνει στην επιφάνεια την κτηνωδία του όχλου, που είναι ικανός να φτάσει στα άκρα για να υπερασπιστεί το «σωστό».

Για τρεις βραδιές, οι θεατές θα μετέχουν σε μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία και θα γίνουν μέλη μιας κοινότητας, για την οποία αλήθεια είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Μπορεί ένα ψέμα να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα; Μπορεί το μίσος να ενώσει τους ανθρώπους; Υπάρχει ανθρωπιά στην «εποχή του κυνηγιού»;

Συντελεστές

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας
Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Φωτογραφίες – Video: Momentum Photography – Cinematography
Γραφιστικός σχεδιασμός: Λίζα Γεωργοπούλου
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου
Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου Ars Moriendi

Επί σκηνής:

Παύλος Δανελάτος
Κατερίνα Συναπίδου
Δημήτρης Φραγκούλης
Μαίρη Λιόλιου
Χρήστος Γαβριηλίδης
Λευτέρης Παναγιωτίδης
Θάνος Νίκας

Διάρκεια: 90’

Θέατρο Άνετον, Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη

Eισιτήρια:
14€ κανονικό | 10€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑμΕΑ, πολυτέκνων & άνω των 65)

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ: 6932 412 121, 6971 95 95 29