Δύο έργα που απαγορεύτηκαν από το Βατικανό παίζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αυτά είναι τα δύο θεατρικά ραντεβού για τη Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη, που τάραξαν τα νερά του Βατικανού, όταν κυκλοφόρησαν.

Δύο έργα που απαγορεύτηκαν από το Βατικανό παίζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σάτιρα για το θείο δράμα στο Άνεσις

Ίσως δεν υπάρχει πιο ιδανικό θεατρικό έργο από το "Μιστέρο Μπούφο” του Ντάριο Φο για να ξεκινήσει κανείς τη Μεγάλη Εβδομάδα, μιας και πρόκειται για μια αξιοσέβαστη σάτιρα που καυτηριάζει ιστορίες από τη Βίβλο και τη ζωή του Χριστού με τον τρόπο της Κομέντια Ντελ Άρτε. Το διάσημο έργο χάρισε στον Φο το βραβείο Νόμπελ το 1997, ενώ κατόρθωσε να διασκεδάσει μέχρι και τον Πάπα της Ρώμης, αν και το Βατικανό αρχικά το κατήγγειλε ως "το πιο βλάσφημο έργο στην ιστορία του θεάτρου"! Στις 18 και 19 Απριλίου ο κύκλος της παράστασης που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης ολοκληρώνεται στην Αθήνα με τους Νίκο Πουρσανίδη, Jerome Kaluta (σε διπλή διανομή με τον Νικορέστη Χανιωτάκη), Ελίνα Μάλαμα, Δαυίδ Μαλτέζε, Αρετή Πασχάλη, Μαρία Πετεβή και guest star τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Titin- Η ανταρσία των αγγέλων

Η "Εξέγερση των αγγέλων" στις Ροές

Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη η δημοφιλής ομάδα χορευτών και ακροβατών της χορεύτριας-χορογράφου Χριστίνας Σουγιουλτζή και του καλλιτέχνη του τσίρκου Bentancor Camilo "κι όμΩς κινείται", παρουσιάζει με όχημα την ξεχωριστή σκηνική της γλώσσα μια σκηνική παρωδία για τη φώτιση, αντλώντας έμπνευση από το μυθιστόρημα του Ανατόλ Φρανς "Εξέγερση των αγγέλων". Το έργο του Νομπελίστα συγγραφέα, που το 1922 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των απαγορευμένων βιβλίων του Βατικανού, αποτέλεσε την αφετηρία για την παράσταση "Titin: Η ανταρσία των αγγέλων", και αναφέρεται σε έναν άνδρα και τον φύλακα άγγελο του, οι οποίοι μαζί με άλλους αγγέλους επαναστατούν κατά του δεσποτικού καθεστώτος του Θεού.

πηγή: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ