Παράταση για τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου στο θέατρο "Σφενδόνη"

Οι παραστάσεις του «Μισάνθρωπου» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου συνεχίζονται μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Παράταση για τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου στο θέατρο "Σφενδόνη"

Σχεδόν 30 χρόνια μετά από την ιστορική παράσταση του Θεάτρου Δωματίου στην κατάληψη του κτιρίου καλλιτεχνών της 3ης Σεπτεμβρίου, η Άντζελα Μπρούσκου επανήλθε στο έργο του Μολιέρου για να ξανασυναντηθεί με την αντικοινωνική συμπεριφορά του Μισανθρώπου, την απόφασή του να μην ενταχθεί στη ζωή μιας βασιλικής αυλής όπου κυριαρχεί το ψεύδος, η υποκρισία, οι ίντριγκες και η κολακεία. Η παράσταση που παίζεται στο θέατρο Σφενδόνη θα συνεχίσει να ανεβαίνει στη σκηνή έως τις 29 Μαΐου, για όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα να τη δουν.

Σήμερα, στην εποχή των social media, οι άνθρωποι δημιουργούν μια ιδεατή δημόσια εικόνα και ο εικονικός κύκλος των διαδικτυακών "φίλων" γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας, τo συναίσθημα εξαργυρώνεται με likes, στον φαύλο κύκλο κοσμικών συναναστροφών η εικόνα υπερτερεί οποιουδήποτε περιεχομένου. Η κλειδαρότρυπα ανοίγει και η ανθρώπινη έκθεση δεν έχει τέλος: Live έρωτες, διασκέδαση, ταξίδια, φαγητό, δικαστήρια, ανθρώπινες τραγωδίες. Τι ωθεί τον ήρωα του Μολιέρου να γίνει αναχωρητής από μια κοινωνία που την αντιλαμβάνεται ως αγέλη θηρίων;

"Η Λογική μπροστά στον έρωτα είναι τελείως ανίσχυρη" λέει ο ρομαντικός ήρωας του Μολιέρου, καθώς όλοι οι ήρωες του έργου,μαζί με τον απελπισμένο του έρωτα για την Σελιμέν, οδηγούνται στην πτώση από τον νόμο της "βαρύτητας".

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Παρθενόπη Μπουζούρη, Μιχάλης Πανάδης, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Χάρης Χαραλάμπους Καζέπης, Θάνος Χατζόπουλος και Γιλμάζ Χουσμέν. Η μετάφραση του κειμένου είναι του Δημήτρη Δημητριάδη, τη σκηνοθεσία και τα κοστούμια επιμελείται η πολυτάλαντη Άντζελα Μπρούσκου με βοηθό σκηνοθέτη τον Θάνο Χατζόπουλο, τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Νίκος Βλασσόπουλος και την κατασκευή του σκηνικού ο Κομνηνός Κουσιέρας.

Εισιτήρια για τις παραστάσεις (Πέμπτη - Σάββατο: 9 μ.μ, Κυριακή: 7.30 μ.μ) προπωλούνται στο viva. gr (€ 15, € 10 μειωμένο-φοιτητικό, ανέργων)

Πηγή: athinorama.gr