Εθνικό Θέατρο: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει αύριο Κυριακή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

Εθνικό Θέατρο: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

Το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί μια ηχηρή καλλιτεχνική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, την Κυριακή 27 Μαρτίου, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Αυτήν τη μέρα, που όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω στο θέατρο, εκείνο ζητάει απ’ όλους μας να στρέψουμε ενωμένοι το βλέμμα μας στον πραγματικό κόσμο. Από τις 6 μ.μ. ξεκινάει αυτή η σπουδαία υπαίθρια γιορτή που φέρνει το θέατρο σε κεντρικά σημεία της πόλης. Με όχημα την εκρηκτική δύναμη του θεάτρου και την αμεσότητα της ραπ, ο θίασος της παράστασης "Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές" του Μαξ Φρις που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, βγαίνει στο δρόμο και συναντά το κοινό της πόλης, τραγουδά για την κοινωνία του σήμερα και τα δεινά της, αλλά και για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Σχολιάζει την αμείλικτη επικαιρότητα, τη βαναυσότητα του πολέμου, αλλά και όλες τις μικρές ή μεγάλες "φωτιές" που μοιάζουν να περικυκλώνουν τον κόσμο μας: από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ανθρώπινη αποξένωση, τα πυρηνικά όπλα και την κοινωνική πόλωση.

Το δρώμενο θα ξεκινήσει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ, στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στην οδό Πανεπιστημίου, έξω από το θέατρο Ρεξ. Με τη δύση του ηλίου ο θίασος θα εισχωρήσει στο θέατρο για την προγραμματισμένη παράσταση, λίγο παρακάτω, στην Ομόνοια, το ιστορικό κτίριο Τσίλερ θα φωταγωγηθεί και το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου θα αντηχήσει σχεδόν ταυτόχρονα από όλες τις σκηνές.
Την ίδια μέρα, το Εθνικό Θέατρο θα διαθέσει δωρεάν στο κοινό της πόλης 30 εισιτήρια σε δημότες της Αθήνας για την παράσταση "Τρωίλος και Χρυσηίδα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

  • 18:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πλατεία Συντάγματος
  • 19:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πανεπιστημίου, Θέατρο REX
  • 19:45: Το κτήριο Τσίλλερ «φορά τα φωτεινά του» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου