Παραβάσεις: Ο «Πατέρας» του Στρίνμπεργκ στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι «Παραβάσεις», το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΣΙΝ επέστρεψαν τον Φεβρουάριο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για πέμπτη χρονιά, δημιουργώντας μια θεατρική παράδοση που διαβάζει εκ νέου τα κλασικά έργα δημιουργώντας θεματικές συστοιχίες. 

Παραβάσεις: Ο «Πατέρας» του Στρίνμπεργκ στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σε μια άτυπη θεατρική τριλογία με θεματικό πυρήνα τη μητρότητα και τον αγώνα της επικράτησης ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, ξεχωρίζουμε τον «Πατέρα» του Αύγουστου Στρίνμπεργκ με την αιώνια γοητεία του σκανδιναβικού Θεάτρου. Την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 17.00 στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ η Μαρία Μαγκανάρη επιχειρεί μια σκηνική ανάγνωση του Πατέρα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Με τον τρόπο αυτό ξαναβάζει σε κίνηση τη «μάχη των φύλων». Ο ίλαρχος Άντολφ και η σύζυγός του Λάουρα ερίζουν για την ανατροφή της κόρης τους Βέρθα. Η αντιπαράθεσή τους θα φτάσει σε εξοντωτικό σημείο, όταν η Λάουρα αφήνει υπαινιγμούς που αμφισβητούν τον ίλαρχο ως βιολογικό πατέρα της νεαρής κοπέλας.

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη
Μουσική: Χαράλαμπος Γωγιός
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιώργος Γάλλος, Βίκυ Κατσίκα, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Μαγκανάρη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Δημήτρης Ντάσκας