Η «σιωπηλή λίμνη» συνεχίζεται στο Επί Κολωνώ

Για λίγες ακόμη παραστάσεις συνεχίζεται στο θέατρο «Επί Κολωνώ» η παράσταση «Σιωπηλή Λίμνη» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

Η «σιωπηλή λίμνη» συνεχίζεται στο Επί Κολωνώ

Για λίγες ακόμα παραστάσεις συνεχίζει στο θέατρο Επί Κολωνώ η «Σιωπηλή λίμνη» από την ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Χατζηνικολάου.

Η παράσταση του βραβευμένου έργου του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, που παρουσιάζεται σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, θα παίζεται στην Αθήνα μέχρι και τις 13 Μαρτίου (με ειδική προσφορά ηλεκτρονικής προπώλησης που ισχύει μέχρι τις 28/2 μέσω viva.gr) πριν ανέβει στην Θεσσαλονίκη και το θέατρο Αυλαία στις 18, 19 και 20 Μαρτίου.

Η Παναγιώτα Βλαντή, ο Θανάσης Κουρλαμπάς και ο Χάρης Τσιτσάκης πρωταγωνιστούν στο πολυβραβευμένο έργο που αφορά τη διαχείριση του τραύματος που κουβαλάει κάθε άνθρωπος και την προσπάθειά του να σταθεί απέναντί του, δημιουργώντας μια επίπλαστη πραγματικότητα. Ο Όσκαρ, ένας καθηγητής που δεν διδάσκει πια εξαιτίας ενός τραυματικού περιστατικού, δέχεται μετά από παρότρυνση ενός αγαπημένου του δασκάλου να αναλάβει τη μελέτη ενός μαθητή. Το επίσης τραυματικό παρελθόν της μητέρας του παιδιού, της Ιρένε, μιας παράξενης και γοητευτικής γυναίκας, θα τους φέρει κοντά.

Στο σημείωμά της για την παράσταση η Ελένη Σκότη αφήνει να φανεί η αισιοδοξία που κρύβει στα βάθη του το έργο περνώντας από το δρόμο του τραύματος: "Μια γυναίκα. Ένας άνδρας. Έχουν υποστεί κι οι δύο ένα προσωπικό τραύμα στη ζωή τους. Ο πόνος τους αβάσταχτος κι ο καθένας με τον τρόπο του έχει πλάσει ένα ψέμα για την πραγματικότητα, μια φανταστική εικόνα για ν’ αντέξει. Όμως η οδυνηρή αλήθεια συνεχίζει να υπάρχει. Κρύβεται μέσα στη σιωπή που τους φέρνει κοντά. Η συνάντηση μεταξύ τους είναι ένα τρυφερό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα τους αποκαλύψει την δύναμη της αγάπης, μια δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και τα πιο δύσκολα που φέρνει η ζωή".

Ισχύει ειδική προσφορά ηλεκτρονικής προπώλησης 15% μέχρι τις 28/2 μέσω viva.gr.