«Πώς να νικήσεις τη μοναξιά» στο θέατρο Vault

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η παράσταση «Πώς να νικήσεις τη μοναξιά» του Νιλ Λαμπιούτ

«Πώς να νικήσεις τη μοναξιά» στο θέατρο Vault

Tο έργο του αιρετικού Αμερικανού συγγραφέα Νλ Λαμπιούτ «Πώς να νικήσεις τη μοναξιά» ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο θέατρο Vault Theatre Plus, σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα.

H Τζόντυ και ο Μπράντ βρίσκονται αντιμέτωποι σαν ζευγάρι με την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους. Ένας παλιός συμμαθητής από το σχολείο, ο Τέιτ, μοιάζει να είναι ο μόνος που είναι διατεθειμένος να τους βοηθήσει. Οι τρεις τους θα περάσουν τις διαχωριστικές γραμμές του Νόμου και της Ηθικής και θα αναζητήσουν σε αχαρτογράφητα νερά, στην γκρίζα ζώνη του καλού και του κακού, μια απάντηση στη μοναξιά τους.

Στο τολμηρό και βαθιά σαρκαστικό αυτό έργο ο συγγραφέας μάς φέρνει αντιμέτωπους με σκληρά ηθικά διλήμματα και αμείλικτα ερωτήματα για το νόημα της ύπαρξης και τα όρια της αγάπης. Το τέλειο ζευγάρι του παραμυθένιου «και ζήσαμε εμείς καλά» βρίσκεται στις αντίπερα όχθες ενός χάσματος που δεν μπορεί να γεφυρωθεί.

Είναι στιγμές που η ζωή μοιάζει να σου γλιστρά μέσα από τα χέρια και αναρωτιέσαι πότε είναι η σωστή στιγμή που πρέπει να τελειώσει. Το «Πως Να Νικήσεις Την Μοναξιά» μάς θέτει περισσότερο δύσκολα ερωτήματα παρά μάς δίνει απαντήσεις. Πόσο ολοκληρωτικά ανήκουμε στον εαυτό μας και σε ποιό βαθμό θυσιάζουμε το «είναι» μας για την ευτυχία του άλλου;

Όσο συμπονετικοί κι αν πιστεύουμε ότι είμαστε, είναι στην πραγματικότητα ποτέ δυνατό να νιώσουμε αληθινά τον ψυχικό ή σωματικό πόνο του άλλου;

Παράλληλα ο συγγραφέας θίγει το ευαίσθητο ζήτημα της εθελούσιας υποβοηθούμενης ευθανασίας, εκεί που η παράταση της ζωής είναι μια οδυνηρή μακρόσυρτη πορεία προς ένα προδιαγεγραμμένο θάνατο, και την ίδια στιγμή κοιτάζει τη βαθύτερη υπαρξιακή διάσταση της απώλειας , του πένθους και της μοναξιάς.

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Μπρανίδου, Χρήστος Λύγκας και Γεράσιμος Μαύρος.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00