«Frida Κι Άλλο»: Η επιτυχημένη παράσταση επιστρέφει στο Alhambra Art Theatre

Η επιτυχημένη παράσταση «Frida Κι Άλλο» της Κατερίνας Δαμβόγλου επιστρέφει στο Alhambra Art Theatre

«Frida Κι Άλλο»: Η επιτυχημένη παράσταση επιστρέφει στο Alhambra Art Theatre

Στο Alhambra Art Theatre θα φιλοξενήσει την επιτυχημένη παράσταση "Frida Κι Άλλο" σε κείμενο της Κατερίνα Δαμβόγλου, η οποία μπαίνει στο πετσί της Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο και σκιαγραφεί με αξιοθαύμαστο τρόπο τα βιώματα αλλά και μια πληθώρα συναισθημάτων της εκρηκτικής, ασυμβίβαστης και επιδραστικής καλλιτέχνιδας, που διψούσε για ζωή.

Η Φρίντα Κάλο στα 18 της επέζησε από ένα τρομακτικό ατύχημα και για να μπορέσει να σταθεί όρθια υπέστη αναρίθμητες εγχειρήσεις. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, διψούσε για ζωή και αντιστάθμισε τον πόνο της με το πάθος για τη ζωγραφική. Ερωτεύτηκε, προδόθηκε αναζήτησε την ελευθερία και εκφράζοντας μια καθολική εικόνα του κόσμου έγινε σύμβολο δύναμης. Μια καλή αίσθηση από την πολυτάραχη ζωή της Φρίντα δίνει η παράσταση του Fly Theatre με την ερμηνεία της Δαμβόγλου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας του Robin Beer, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος και συμπρωταγωνιστής της.

Μέσα σε 75΄ ο θεατής μαθαίνει τα λίγο πολύ­ γνωστά γεγονότα που καθόρισαν την προσωπικότητά της και την τέχνη της, από το τραγικό ατύχημα που την καθήλωσε σε μια ζωή πόνου, έως την πολυκύμαντη σχέση της με τον Ντιέγκο Ριβέρα και τη γνωριμία της με εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Όσοι δεν έχετε δει την παράσταση "Frida Κι Άλλο" έχετε μια ακόμα ευκαιρία. Μετά από μια επιτυχημένη καλλιτεχνική: δύο σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με συνεχόμενα sold-out, περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και παραστάσεις στην Σουηδία, στο Théâtre Marigny στο Παρίσι και στο Sibiu της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο αναγνωρισμένα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης, επιστρέφει από τις 17/1, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Alhambra Art Theatre (Στουρνάρη 53).

Πηγή: athinorama.gr