Εν αναμονή για την «Αυλή των θαυμάτων» στο Μέγαρο

Η «αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μιούζικαλ στο Μέγαρο Μουσικής με πολύ γνωστούς ηθοποιούς από τις 25 Ιανουαρίου. 

Εν αναμονή για την «Αυλή των θαυμάτων» στο Μέγαρο

Στις 25 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη” η "Αυλή των θαυμάτων", η πολλά υποσχόμενη συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής και του πολιτιστικού οργανισμού "Λυκόφως".

Μια μουσικοθεατρική εκδοχή του εμβληματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, που μιλά για την αέναη προσπάθεια του Έλληνα να ξεφύγει από τη φτώχεια και να ζήσει άνετα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος με "Κάρολος Κουν" Χρήστος Σουγάρης, τη μουσική σύνθεση ο Στέφανος Κορκολής και τους στίχους των τραγουδιών ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος. Συμμετέχει δεκαμελής ορχήστρα, η οποία βρίσκεται επί σκηνής με τον Στέφανο Κορκολή.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν σπουδαίοι ηθοποιοί της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς: Γιώργος Γάλλος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ρούλα Πατεράκη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μάνος Βακούσης, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρίζα Τσάρη, Αλέξανδρος Βάρθης, Γιώργος Τσιαντούλας, Κρις Ραντάνοφ, κ.ά.

Η δραματουργία είναι της Μαρίσας Τριανταφυλλίδου, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου.

Πηγή: athinorama.gr