Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, από το Εθνικό Θέατρο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, «ταξιδεύει» με το Εθνικό Θέατρο σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους νησιώτες να απολαύσουν την Τέχνη στον τόπο τους.

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, από το Εθνικό Θέατρο στο Βορειοανατολικό Αιγαίο

Το Εθνικό Θέατρο, για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με τους τοπικούς Δήμους, με το Ίδρυμα Μπούμπουρα και με την Hellenic Seaways, θα επισκεφθεί τη Λέσβο (27/7), τη Λήμνο (30/7) και τον Άγιο Ευστράτιο (1/8), παρουσιάζοντας την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.

Πρόκειται για μία σημαντική «προσπάθεια που φέρνει το ελληνικό θέατρο κοντά στους κατοίκους των νησιών. Έχει και ουσιαστική και μεταφορική έννοια να είναι το Εθνικό Θέατρο αυτό που φέρνουμε στους κατοίκους των νησιών. Ιδιαίτερα συμβολική και σημειολογική είναι η άποψή μας να είναι το νησί του Αη Στράτη, ένα από τα νησιά που επιλέχτηκαν για την ενέργεια αυτή. Όλοι γνωρίζουμε τη σημαντική ιστορία του νησιού αυτού», όπως δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox