«Ρινόκερος»: Η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλον πρωταγωνιστή στη θέση του Σερβετάλη

Η παράσταση «Ρινόκερος» στο θέατρο Κιβωτός θα συνεχιστεί με αντικαταστάτη στον ρόλο του Άρη Σερβετάλη, όπως ανακοίνωσαν οι ηθοποιοί.

«Ρινόκερος»: Η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλον πρωταγωνιστή στη θέση του Σερβετάλη

Η ξαφνική αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από την παράσταση «Ρινόκερος» στο Θέατρο Κιβωτός λόγω των μέτρων που προέβλεπαν τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων πολιτών από τα θέατρα προξένησε αντιδράσεις και την έφερε πολύ κοντά στην αναβολή της.

Ωστόσο, οι ηθοποιοί της παράστασης σε συνάντηση με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχιστεί προχωρώντας σε αντικατάσταση του ηθοποιού.

Η ανακοίνωση των ηθοποιών της παράστασης «Ρινόκερος» για την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη και την αντικατάστασή του:

Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών. Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι' αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του «ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ»