Δεν έχεις δίκιο Άρη Σερβετάλη

Οι αντιδράσεις για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από τον «Ρινόκερο» λόγω των μέτρων για τους ανεμβολίαστους θα μπορούσαν να είχαν μια απλή φράση. «Δεν έχεις δίκιο...»

Δεν έχεις δίκιο Άρη Σερβετάλη

Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη να διακόψει τη συμμετοχή του από τις παραστάσεις του έργου του Ιονέσκο «Ρινόκερος» από το θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ (σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα) έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων και κάποιες φωνές συμπαράστασης.

Οι παραστάσεις διακόπηκαν για άγνωστο χρονικό διάστημα. Προφανώς μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του γνωστού ηθοποιού (αν βρεθεί), ο οποίος δεν επιθυμεί να συνεχίσει μόνο με εμβολιασμένους θεατές, έπειτα από τα τελευταία μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Είναι δικαίωμά του, από τη στιγμή που είχε προειδοποιήσει από την αρχή πως σε τέτοια περίπτωση μέτρων θα αποχωρούσε.

Είναι δικαίωμά του να διαφωνεί και να κάνει λόγο για πιστοποιημένο ντάνιασμα ανθρώπων.

Είναι δικαίωμά του να επιρρίπτει τις ευθύνες στην παραγωγή για όσους εργαζόμενους θα πληγούν από τη δική του απόφαση να αποχωρήσει, με πολύ κόσμο στο θέατρο να μένει «ξεκρέμαστος».

Είναι δικαίωμά του να μην έχει φροντίσει ο ίδιος να υπάρχει αντικαταστάτης του, ώστε να μην μπορεί τώρα κανείς να τον κατηγορεί για τίποτα.

Φυσικά είναι δικαίωμά του να είναι «άνθρωπος του Θεού», να έχει αλλάξει τη ζωή του, να επιλέγει τα έργα που θα παίζει στην καριέρα του, αλλά και τον ίδιο τον τρόπο ζωής του.

Είναι δικαίωμά του, κατά την άποψή μου να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο, ως επιλογή ή ως αντίδραση στις επιστημονικές οδηγίες και στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Όλα αυτά είναι δικαιώματά του. Δε σημαίνει, όμως, ότι έχει και δίκιο...