Η ικανοποίηση της «παγίδας»

Εξαιρετικές ερμηνείες και υποδειγματική απόδοση σε ένα έργο που για πάνω από εξήντα χρόνια παίζεται στις σκηνές του κόσμου. «Η παγίδα» στο ελληνικό θέατρο. 

Η ικανοποίηση της «παγίδας»

Στο θέατρο «ΖΙΝΑ» παίζεται η παράσταση «Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά. Ένα έργο της δεκαετίας 1960, που έχει ανέβει σε πολλές σκηνές ανά τον κόσμο. Για άλλους είναι ένα θρίλερ καταστάσεων, για άλλους ένα έργο ψυχολογικού μυστηρίου, θα μπορούσε όμως να χαρακτηριστεί και μαύρη κωμωδία μυστηρίου. Σε σκηνοθεσία Π. Ζούλια, με πολύ καλές ερμηνείες από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη, την Εφη Μουρίκη, τον Τάκη Παπαματθαίου, αλλά και έκπληξη έναν ανεπανάληπτο Γιώργο Κωνσταντίνου σε αβανταδόρικο ρόλο.

Μια γυναίκα χάνεται στις Άλπεις, όταν όμως επιστρέφει, ο άντρας της είναι ο μόνος που δε την αναγνωρίζει.

Μια καλοδουλεμένη παράσταση που κρατά το ενδιαφέρον στο θεατή, τόσο λόγω της έξυπνης υπόθεσής του, όσο και λόγω του γαλλικού χιούμορ που υποβόσκει ακόμα και σε σημεία που είναι κατ’ επίφαση δραματικά. Υπέροχη η σεναριακή ανατροπή του φινάλε.

Ο θεατής αποχωρεί ικανοποιημένος μετά από 105 λεπτά άρτιας ψυχαγωγίας. Μοναδική επιφύλαξη το γεγονός ότι δεν επιτελείται ο άλλος ρόλος του θεάτρου… ο προβληματισμός και η ενδοσκόπηση.