Μια θεατρική συναυλία... Θαύμα!

Μια θεατρική συναυλία που μας ταξιδεύει στην Ελλάδα, από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μέχρι το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια.

Μια θεατρική συναυλία... Θαύμα!

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, παραγωγός και σκηνοθέτις επιτυχιών όπως «Οι 12 ένορκοι» και «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς», αποφάσισε φέτος να δοκιμαστεί, σκηνοθετώντας μια «θεατρική συναυλία», όπως λέει η ίδια, σε κείμενο και μουσική του Γιώργου Φακανά, με πρωταγωνιστές τους Παναγιώτα Βλαντή και Θανάση Κουρλαμπά. Οι δύο ηθοποιοί, την Τρίτη 9/11, ανεβαίνουν στη σκηνή του Αθηνά Live (Ωδείο Τέχνης «Γ. Β. Φακανάς») και με τη συνοδεία της 10μελούς ορχήστρας Yiorgos Fakanas Group μας ταξιδεύουν, μέσα από αφηγήσεις και τραγούδια, από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία μέχρι το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Το 1997, κατόπιν παραγγελίας του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΚΟΕΜ, Σταύρου Ξαρχάκου, ο Γιώργος Φακανάς δημιουργεί το μουσικό έργο «Echoes» (Απόηχοι). Η πρώτη παρουσίαση του «Echoes» έγινε στο Παλλάς, το Δεκέμβριο του 2000, από την ΚΟΕΜ, σε διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη. Από τότε μέχρι σήμερα, το έργο έχει παρουσιαστεί, πολλές φορές, στο κοινό, με τη μορφή συναυλίας. Τώρα, για πρώτη φορά, το «Echoes» στέκεται δίπλα στον θεατρικό λόγο, παρουσιάζοντας μια ενιαία παράσταση, μια θεατρική συναυλία, το «Θαύμα». Ο θεατής/ακροατής απολαμβάνει την ίδια στιγμή μια θεατρική παράσταση και μια ολοκληρωμένη, μουσική συναυλία, δημιουργικής ορχηστρικής μουσικής, με οριοθετημένα αλλά και αυτοσχεδιαστικά μέρη.

Πηγή: athinorama.gr