Πρόσκληση για τη 2η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει τη 2η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με τίτλο «Αρχαίο Δράμα και Πολιτική», από τις 22 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Πρόσκληση για τη 2η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στη 2η Συνάντηση Νέων Καλλιτεχνών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα διερευνηθεί η έννοια του κωμικού, της φύσης του, των χαρακτηριστικών του, των προϋποθέσεων για την ύπαρξή του στην κωμωδία, στο σατυρικό δράμα ακόμα και στην τραγωδία.

Με βασικό άξονα τον Αριστοφάνη −ως δεξιοτέχνη στη δημιουργία κωμικών καταστάσεων− θα αξιοποιηθούν όλες οι κωμικές τεχνικές που θα έχουν τις εξής κατευθύνσεις: το κωμικό της κατάστασης, το κωμικό των χαρακτήρων, το κωμικό του κειμένου και το κωμικό των σκηνικών τεχνικών.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας θα διοργανωθεί σειρά εργαστηρίων και διαλέξεων και θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις με στόχο την ανάδειξη σύγχρονων οπτικών και προσεγγίσεων του κωμικού. Ταυτόχρονα, θα προγραμματισθούν ανοιχτές παρουσιάσεις των εργαστηρίων που θα προκύψουν από τις ζυμώσεις μεταξύ καλλιτεχνών που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα: www.culturenow.gr/lightbox