Προμηθέας Δεσμώτης, από τη Μάρθα Φριντζήλα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Η Μάρθα Φριντζήλα σκηνοθετεί το έργο του Αισχύλου, «Προμηθέας Δεσμώτης», μια παραγωγή της «Δρόμος με Δέντρα», ως αποτέλεσμα της ετήσιας εργασίας του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος με τη συμμετοχή καταξιωμένων ηθοποιών, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2018.

Προμηθέας Δεσμώτης, από τη Μάρθα Φριντζήλα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Προμηθέας τιμωρείται από τον Δία, επειδή έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους. Ο Ήφαιστος έχει αναλάβει να δέσει σφιχτά τον Προμηθέα με αλυσίδες πάνω σε απόκρυμνους βράχους. Το Κράτος και η Βία επιθεωρούν τον απρόθυμο Ήφαιστο.

Στο βράχο καταφθάνουν οι κόρες του Ωκεανού, οι Ωκεανίδες, θρηνώντας για το μαρτύριο του ήρωα. Κι ενώ ο Προμηθέας και ο Ωκεανός μιλούν για τη σκληρότητα του Δία, επί σκηνής εμφανίζεται κι ένα άλλο πλάσμα που υποφέρει από την εκδικητικότητα των θεών: η Ιώ, παράνομη ερωμένη του Δία που εκείνος μεταμόρφωσε σε δαμάλα για τη γλιτώσει από τη ζήλια της Ήρας, χωρίς όμως να το καταφέρει καθώς η πανούργα εκείνη έχει στείλει για να την βασανίζει τον Οίστρο, μια ενοχλητική βοϊδόμυγα που θα την ακολουθεί ανελέητα ως τα πέρατα του κόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox