Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις (vid)

Η σαρωτική παράσταση, ο «Αρίστος», που πραγματεύεται τη ζωή του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη, επιστρέφει για τρεις παραστάσεις

Ο «Αρίστος» του Γιώργου Παπαγεωργίου επιστρέφει για τρεις μοναδικές παραστάσεις (vid)

Στον υψηλού συγκινησιακού βεληνεκούς «Αρίστο» που σκηνοθετεί ο Γιώργος Παπαγεωργίου επιστρέφουν η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Γιάννης Λεάκος με τον Ιωάννη Αθανασόπουλο να ανανεώνει το καστ (σε αντικατάσταση του Μιχάλη Οικονόμου) για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 17 (Βεάκειο), 18 (Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού «Θανάσης Βέγγος») και 20 (Βριλήσσια) Σεπτεμβρίου.

Η σαρωτική παράσταση που κατέκτησε Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος, μας μεταφέρει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ‘60 και βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου», σε διασκευή για το θέατρο με την υπογραφή της Θεοδώρας Καπράλου, μιλά για μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές υποθέσεις που συντάραξαν όλη τη χώρα και την κατοπινή άδικη φυλάκιση ενός αθώου ανθρώπου, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου» Αριστείδη Παγκρατίδη.

Μέσα από τις ερμηνείες των ηθοποιών ταξιδεύουμε στη Θεσσαλονίκη εκείνης της εποχής, τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής κλείνει τα είκοσι του χρόνια. Μια νέα δεκαετία της ζωής του που συνοδεύεται από τη σκληρή αντιμετώπιση του κόσμου αλλά και του Τύπου που κάλυπτε την υπόθεση του. Με απόφαση του πενταμελούς εφετείου της Θεσσαλονίκης, το όνομα του Αριστείδη Παγκρατίδη συνδέθηκε άμεσα με το Δάσος του Σέιχ Σου, ενώ οι τελευταίες λέξεις του ήταν «Μανούλα μου, είμαι αθώος».

Προπώληση μέσω ticketservices.gr.

Πηγή: athinorama.gr