Πουλιά στον αέρα, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη στο Θέατρο Αλίκη

Τα Αθηναϊκά θέατρα παρουσιάζουν την «ανήθικη» κωμωδία «Πουλιά στον αέρα» του μετρ της γαλλικής φάρσας Georges Feydeau, σε μετάφραση της Μαριαλένας Κωτσάκη και διασκευή-σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη.

Πουλιά στον αέρα, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη στο Θέατρο Αλίκη

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου και ένας πολυπληθής θίασος άτακτων (!) πρωταγωνιστών σε μία παράσταση εξαιρετικά αφιερωμένη στη συζυγική απιστία!

«Τα πουλιά» του τίτλου πετάνε στο Παρίσι, την εποχή που έχει αρχίσει να φυσάει ο απελευθερωτικός άνεμος των 60΄s. Τότε που το σεξ βγαίνει από το ψυγείο, η πειθαρχία μπαίνει στην κατάψυξη, η ατμόσφαιρα ροζίζει, οι συνειδήσεις γίνονται πιο ασυνείδητες και οι καταστάσεις πιο ακατάστατες.

Με λίγα λόγια πρόκειται για μια ιστορία με άντρες που κυνηγούν ό, τι θηλυκό κινείται γύρω τους και γυναίκες πονηρές, απελπιστικά πιστές και πανέτοιμες να αλλαξοπιστήσουν, αν μάθουν ότι ο «καλός» τους, τους τα φοράει!

Σε μια γειτονιά της πόλης του φωτός, ο κατεργάρης Ποντινιάκ, κυνηγάει τη Λουσιέν για τη ρίξει στο κρεβάτι του. Του διαφεύγει όμως ότι το στεφάνι της είναι ο φίλος του ο Βατλέν, που της τα είχε φορέσει με τη σπανιόλα Μάγκυ που εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του και τον απειλεί. Ο Βατλέν, το λέει στον Ποντινιάκ κι εκείνος μάλλον πάει να το εκμεταλλευτεί, όμως στην ιστορία χώνεται και ο Πεντιγιόν που είναι μόνιμα ερωτευμένος με τη Λυσιέν που του έχει δηλώσει πως αν ο άντρας της, την απατήσει θα τον κάνει τάρανδο. Μήπως λοιπόν έφτασε η στιγμή;

Μήπως γι αυτό το λόγο, όλοι αυτοί οι «κομ ιλ φο» τύποι καταλήγουν να συναγελάζονται μαζί με άλλους τυχάρπαστους σ’ ένα ξενοδοχείο; Ένα ξενοδοχείο γεμάτο πόρτες… που ανοιγοκλείνουν δημιουργώντας χάος και γέλια μέχρι δακρύων. Και με όλους να προσπαθούν να βρουν ένα παράθυρο. Να πηδήξουν έξω… αν μη τι άλλο!!!!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης

Πρωταγωνιστούν:

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Χρανιώτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Χριστίνα Τσάφου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου και Μαρία Κωνσταντάκη

Ημερομηνία:

Από: 20/10/2018

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.a-th.gr | 21 0321 0021

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox