Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η Μανέ καταγγέλλει τον Γιοβανίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά

Η Υρώ Μανέ ηθοποιός και πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ υποστήριξε πως δέχθηκε φραστική επίθεση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρη Γιοβανίδη

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Η Μανέ καταγγέλλει τον Γιοβανίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά

Με έγγραφη καταγγελία, η ηθοποιός και πρώην πρόεδρος του ΣΕΗ Υρώ Μανέ περιγράφει περιστατικό φραστικής επίθεσης που δέχθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Λευτέρη Γιοβανίδη.

Συγκεκριμένα καταγγέλει μέσω της δικηγόρου της Έλλης Ρούσου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβαννίδη για «αναίτια και προσβλητική συμπεριφορά» στη διάρκεια επίσημης επαγγελματικής συνάντησης που είχε, προ μερικών ημερών, μαζί του.

Η κ. Μανέ αναφέρει πως, παρουσία του προέδρου του ΟΠΑΝ Πειραιά Ιωσήφ Βουράκη και της συνεργάτιδας του καλλιτεχνικού διευθυντή Θεοδώρας Καπράλου, κλήθηκε να αναπτύξει την πρόταση της πάνω σε μια νέα παραγωγή με θέμα την σφαγή της Χίου.

Για τον ίδιο λόγο, η ηθοποιός είχε έρθει σε επαφή και προ δύο μηνών με τον κ. Γιοβαννίδη κι έκτοτε βρισκόταν σε αναμονή της απάντησης του. Γι’ αυτό ενέπλεξε τον κ. Βουράκη προκειμένου να διευκολύνει στην, μεταξύ τους, συνεννόηση.

Η ηθοποιός, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει, βρέθηκε αντιμέτωπη με μιαν αναίτια έκρηξη θυμού και προσβολών που την ανάγκασαν – σε καθεστώς μεγάλης αναστάτωσης – να αποχωρήσει κακήν κακώς από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. «Ένα περιστατικό σαν αυτό δηλώνει σοβαρή έλλειψη πολιτισμού και πλήττει τον ίδιο τον φορέα που ο κ. Γιοβαννίδης εκπροσωπεί.

Παρόλα αυτά, επειδή οι μέρες που διανύουμε απαιτούν ταπεινότητα ως μέρες Παθών, θα επιμείνω σε αυτό.

Επιφυλάσσομαι για νεότερες δηλώσεις ελπίζοντας να έρθει η Ανάσταση μέσα κι έξω μας» σχολιάζει η ίδια.

Το κείμενο της καταγγελίας έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Υρώ Μανέ δεν είναι η μόνη που έχει υποστεί παρόμοια συμπεριφορά από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και πως τουλάχιστον άλλοι τέσσερις διακεκριμένοι θεατρικοί δημιουργοί αναμένεται να διατυπώσουν την έντονη δυσαρέσκεια τους εναντίον του.

Πηγή: www.monopoli.gr