Θέατρο Σταθμός: Το πασχαλινό πρόγραμμα με αξιόλογες παραστάσεις

Το Θέατρο Σταθμός παρουσιάζει τρεις αξιόλογες παραστάσεις για τις ημέρες του Πάσχα

Θέατρο Σταθμός: Το πασχαλινό πρόγραμμα με αξιόλογες παραστάσεις

Τρεις σημαντικές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας που αναδύουν το ίδιο συναίσθημα βρίσκονται στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού προγράμματος που επιμελήθηκε ο Μάνος Καρατζογιάννης για να μας συντροφεύσει τις ημέρες του Πάσχα. Το πρόγραμμα των παραστάσεων θα κινείται γύρω από τους άξονες της αγάπης, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια της Μ. Εβδομάδας, της καρτερίας που έδειξαν οι Αθηναίοι από την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 41’, και σε όλη τη διάρκεια της κατοχής, αλλά και της μαχητικότητας που εξέφρασε το φοιτητικό κίνημα του Μάη το 1968. Το πρόγραμμα αναλυτικά:

«Eυαγγελικά Αναγνώσματα Μ. Εβδομάδας»: Μόνο με μεγάλο σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη θα ήταν δυνατόν να περιγράψουμε την πρωτοβουλία της Όλιας Λαζαρίδου και της Αμαλίας Μουτούση για τη δημιουργία του Αναγνωστικού της Γαλιλαίας, της ιστοσελίδας με ηχογραφημένες αναγνώσεις σπουδαίων κειμένων από καλλιτέχνες για την ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας (Μ.Α.Φ.) «Γαλιλαία». Ανήκει στην Ι. Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, φροντίζει δωρεάν ενήλικες ασθενείς με καρκίνο και τη νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS) και πέραν της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας που παρέχει, στέκεται δίπλα τόσο στους ίδιους τους ασθενείς όσο και στις οικογένειές τους, στηρίζοντάς τους ψυχικά, κοινωνικά και πνευματικά. Σε συνεργασία με το θέατρο Σταθμός η Λουκία Μιχαλοπούλου, ο Δημήτρης Καταλειφός και η Αμαλία Μουτούση θα διαβάσουν αποσπάσματα των Ευαγγελίων στο πρωτότυπο και σε μετάφραση για την ενίσχυση της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας. Το podcast θα είναι διαθέσιμο καθημερινά από τη Μ. Δευτέρα έως και το Μ. Σάββατο, δωρεάν.

«Οι Μάρτυρες Των Αθηνών»: Σε online προβολές θα παρουσιαστεί στις 25-27 Απριλίου (ώρα 7 μ.μ.) η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη, τιμής ένεκεν για την ολοκλήρωση των 80 χρόνων από την γερμανική εισβολή στην Αθήνα, στις 27 Απριλίου του 1941. Οι καθημερινές ιστορίες ανθρώπων από μια Αθήνα κατοχική και σκληρή, βασισμένες στο κείμενο του Μ. Καρατζογιάννη ζωντανεύουν από τους ηθοποιούς Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Εβίτα Ζημάλη, Θεοδώρα Μαστρομηνά, Μάρκο Μπούγια, Γιώργο Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Μαριέττα Σγουρδαίου και Αθηνά Τσιλύρα. Τιμή εισιτηρίου: € 8. Προπώληση εδώ

«Οι ιδέες του Μάη- Από τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη στον πανηγυρικό του Ντεμπόρ»: Τα κείμενα στα οποία διαγράφεται η ιδεολογία του φοιτητικού επαναστατικού κινήματος, επεξεργάζονται και παρουσιάζουν ο Σπύρος Βραχωρίτης και η ομάδα του, με οδηγό τον Κορνήλιο Καστοριάδη. Το Μ. Σάββατο ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν ψηφιακή προβολή της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός, στις 3 Νοεμβρίου του 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τον Μάη του ’68.

Τις παραστάσεις θα τις βρείτε στη σελίδα stathmostheatro.gr μαζί με δωρεάν podcast, εκδηλώσεις και οnline θέατρο καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πηγή: athinorama.gr