Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων - Δείτε την τελευταία παράσταση δωρεάν (vid)

Παρακολουθήστε δωρεάν την τελευταία παράσταση «Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων» στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων - Δείτε την τελευταία παράσταση δωρεάν (vid)

Και αυτή τη χρονιά οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επέστρεψαν στον Φάρο αυτή τη φορά με σκηνοθέτη τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς σε μια γιορτινή ιστορία μυστηρίου: «Ο Σέρλοκ Χολμς και ο κλέφτης των Χριστουγέννων».

Ο διάσημος ήρωας του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, μας καλεί να τον ακολουθήσουμε στον μαγικό κόσμο του Χριστουγεννιάτικου Λονδίνου. Μέσα στο χαρούμενο βουητό της πόλης, όπου τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα κι όλοι ανταλλάσσουν δώρα, ο Σέρλοκ Χολμς νοιάζεται μόνο για ένα πράγμα: για την υπόθεση του κλέφτη των Χριστουγέννων. Ψάχνει το γαλάζιο ζαφείρι, κυνηγάει τη μυστηριώδη γαλοπούλα και κάτω από κάθε χιονισμένη στέγη βρίσκει στοιχεία που θα τον οδηγήσουν όλο και πιο κοντά… όχι μόνο στη λύση του μυστηρίου αλλά και στο νόημα των Χριστουγέννων.

Σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, οι ηθοποιοί ζωντανεύουν με τρόπο μαγικό -ταχυδακτυλουργικό σχεδόν- τους δρόμους, τις μυρωδιές και το ψιλόβροχο του γιορτινού Λονδίνου. Μεταμορφώνονται σε όλους τους αξιαγάπητους και αξιοπερίεργους χαρακτήρες που συναντάει ο Σέρλοκ και βάζουν τα παιδιά (αλλά και τους γονείς!) σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου όπου θα σκεφτούν πολύ και θα γελάσουν ακόμα περισσότερο.

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα

Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

Κίνηση - Χορογραφίες: Πάρης Μαντόπουλος

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Βοηθός Σκηνογράφου: Διαλεχτή Πουρσανίδου

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Άνδρη Θεοδότου

Αριάδνη Καβαλιέρου

Μιχάλης Κουτσκουδής

Νίκος Κουρής

Μιχάλης Πανάδης

23/12/2020 - 05/01/2021

19.00

ΦΑΡΟΣ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση στις 19.00 σε αυτή τη σελίδα καθώς και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας