«Παρ’ όλα αυτά»: Εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο στην Πειραιώς 260

Η παράσταση της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας και της σκηνοθέτη Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιστρέφει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

«Παρ’ όλα αυτά»: Εννέα μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο στην Πειραιώς 260

Εννέα γυναίκες που έζησαν την ασθένεια ανεβαίνουν στη σκηνή για να μοιραστούν την εμπειρία τους αλλά και τη διαδρομή της ζωής τους, όπως επαναπροσδιορίστηκε μέσα από την περιπέτεια της υγείας τους. Σκοπός της παράστασης είναι να μιλήσει ανοιχτά για τον πόνο της ασθένειας, αλλά και να δώσει την ευκαιρία στις συμμετέχουσες και το κοινό να μετατρέψουν τη δύσκολη αυτή εμπειρία σε δημιουργία.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Εννιά γυναίκες, λοιπόν, συναντιούνται σ’ ένα χώρο «αναψυχής», μοιράζονται την βάρβαρη εμπειρία του καρκίνου χωρίς να φοβούνται να τον περιγελάσουν, να αυτοσαρκαστούν αλλά και να τον λιώσουν όσο μπορούν με τη ζωή και την ύπαρξή τους. Ξέρω πως πολλοί φοβούνται το θέμα της παράστασης αλλά σας το λέω εντίμως: οι κυρίες είναι βαθιά συγκινητικές και άκρως διασκεδαστικές. Άλλωστε, πήγαν και ήρθαν. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.Γεωργία Μαυραγάνη

Συντελεστές:

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ναζίκ Αϊδινιάν, Δανάη Σπηλιώτη, Νίκη Δουλγεράκη

Σκηνογραφική επιμέλεια: Άρτεμις Φλέσσα

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Φωτογραφίες – Βίντεο: Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης

Ηχητική επεξεργασία: Χάρης Νείλας

Συμμετέχουν: Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Τζένη Δούπη, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα και η Ναζίκ Αϊδινιάν

Παραγωγή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Διάρκεια: 60 λεπτά

Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Κέντρου για την Υποστήριξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία της Ε.Α.Ε. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Φωτογραφίες: ©Χριστίνα Ζαχοπούλου, Χάρης Ακριβιάδης

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018: Το πρόγραμμα

Ημερομηνία:

17/06/2018

Στις 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://greekfestival.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox