Το «Europa» του Λαρς φον Τρίερ σε θεατρική διασκευή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το αριστουργηματικό «Europa» του Λαρς φον Τρίερ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Εναλλακτική Σκηνή σε θεατρική διασκευή, από το Ελληνογερμανικό Θέατρο της Κολωνίας και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το «Europa» του Λαρς φον Τρίερ σε θεατρική διασκευή στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η αριστουργηματική ταινία Europa του αιρετικού Δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ ζωντανεύει στη σκηνή μέσα από τη ματιά του Κώστα Παπακωστόπουλου, διακεκριμένου σκηνοθέτη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου, το οποίο γιορτάζει 30 χρόνια δημιουργικής πορείας στη Γερμανία.

Η θεατρική μεταφορά του Europa θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2020, αφού οι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο παραστάσεις είχαν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ με το Ελληνογερμανικό Θέατρο.

H διεθνής παραγωγή του έργου Europa και η παρουσίασή του σε Ελλάδα και Γερμανία πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το Ελληνογερμανικό Θέατρο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ