#snfccAtHome τη Μ. Εβδομάδα: Μοσκώβ Σελίμ, pop up εργαστήριο, Yoga & Pilates, Δόμνα Σαμίου

Το #snfccAtHome του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος παρουσιάζει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμά για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

#snfccAtHome τη Μ. Εβδομάδα: Μοσκώβ Σελίμ, pop up εργαστήριο, Yoga & Pilates, Δόμνα Σαμίου

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το #snfccAtHome σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το πολυποίκιλο πρόγραμμά του παρουσιάζοντας τρεις νέες διαδικτυακές σειρές:

Με μία συγκλονιστική ερμηνεία του αριστουργήματος του Γεωργίου Βιζυηνού, Ο Μοσκώβ Σελήμ, η Άννα Κοκκίνου εγκαινιάζει τη Μ.Τετάρτη 15 Απριλίου στις 19.00 τη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις, επανασυστήνοντας στο κοινό ιδρυτικά κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας με έναν τρόπο οικείο και πολύ προσωπικό, αυτόν της ανάγνωσης.

Παράλληλα, από αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε την ημέρα με ήπιες πρακτικές της yoga και δημιουργικούς τρόπους εκγύμνασης με ασκήσεις pilates σε πρωινές online συναντήσεις.

Ακόμη, το πρώτο Vlefaro pop-up online εργαστήριο για παιδιά μας δείχνει βήμα-βήμα πως να δημιουργήσουμε πολύχρωμες πασχαλινές pop-up κάρτες.

Η εβδομάδα κλείνει την Κυριακή του Πάσχα, με παραδοσιακούς ήχους απ’ όλη την Ελλάδα, με έμπνευση την παρακαταθήκη της Δόμνας Σαμίου. Το απόγευμα, το #snfccAtHome παρουσιάζει την ηχογραφημένη σκηνική ανάγνωση του αφηγηματικού ποιήματος του Διονύσιου Σολωμού, Λάμπρος. Στο ποίημα, όλη η ομορφιά της φύσης τη Λαμπρή και η ιερή χαρά της ημέρας του Πάσχα αντιπαραβάλλονται με την εσωτερική κόλαση του αντιφατικού ήρωα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αναγνώσεις: Ο Μοσκώβ Σελήμ του Γεωργίου Βιζυηνού

Με μία συγκλονιστική ερμηνεία του αριστουργήματος του Γεωργίου Βιζυηνού Ο Μοσκώβ Σελήμ, η Άννα Κοκκίνου εγκαινιάζει τη νέα διαδικτυακή ηχητική σειρά Αναγνώσεις.

Μ.Τετάρτη 15/04 | 19.00

Περισσότερα

Vlefaro pop up εργαστήριο

Το #snfccAtHome μας προσκαλεί να δημιουργήσουμε πολύχρωμες pop-up πασχαλινές κάρτες με απλά υλικά που θα βρούμε στο σπίτι και πολλή φαντασία!

Tο επόμενο Vlefaro pop up εργαστήριο έρχεται το Μ. Σάββατο!

Περισσότερα

Yoga & Pilates στο σπίτι

Όσο μένουμε σπίτι, βάζουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και παραμένουμε δραστήριοι μέσα από τα νέα διαδικτυακά προγράμματα άθλησης.

Mat Pilates: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 09.00
Yoga: Κάθε Τετάρτη & Παρασκευή στις 09.00

Σχεδιασμός/ υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Περισσότερα

Παραβάσεις: Εκκλησιαστής, Mαταιότης ματαιοτήτων…

Το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τον Εκκλησιαστή, ένα από τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης που δεν έπαψε να εμπνέει, ανά τους αιώνες, με ιδέες για το εφήμερο της ζωής και τη μοίρα.


Μ.Παρασκευή 17/04 | 19.00

Περισσότερα

Παραβάσεις: Διονύσιος Σολωμός - Ο Λάμπρος

Ο Λάμπρος, το περίφημο αφηγηματικό ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, είναι μια τραγική ιστορία με φανερές επιρροές από τον ρομαντισμό στην οποία η ιερή χαρά της ημέρας του Πάσχα αντιπαραβάλλεται με την εσωτερική κόλαση του αντιφατικού ήρωα.

Κυριακή του Πάσχα 19/04 | 19.00

Περισσότερα

Jazz Chronicles: Jazz Baroque

H σειρά Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει μια ανατρεπτική συναυλία, όπου το μουσικό project Jazz Baroque παντρεύει την classic και fusion Jazz με το Baroque.

Μ.Τρίτη 14/04 | 20.00

Περισσότερα

Jazz Chronicles: Χάρης Λαμπράκης Quartet

Το Χάρης Λαµπράκης Quartet μοιράζεται µε το κοινό βιώµατα από την ελληνική και την παγκόσµια µουσική παράδοση, με όχηµα µουσικά όργανα όπως τα τύµπανα, το πιάνο, το µπάσο και το νάι.

Μ.Πέμπτη 16/04 | 20.00

Περισσότερα

Parklife: Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα - Οι νέοι και η Δόμνα Σαμίου

Περισσότεροι από 200 νέοι μουσικοί και τραγουδιστές εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέροντας στο σήμερα τους παραδοσιακούς ήχους.

Κυριακή του Πάσχα 19/04 | 12.00

Περισσότερα