Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (30/10)

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος εγκαινιάζει τον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Ερμηνευτές» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (30/10)

- Την ομαδική έκθεση «The Future of the Past» διοργανώνει η Γκαλερί Καλφαγιάν με έργα εικαστικών που διερευνούν τη διαχρονική αξία της Ακρόπολης, παγκοσμίου συμβόλου του κλασικού πνεύµατος και της δηµοκρατίας. Από τις 11 π.μ. Χάρητος 11, Κολωνάκι.

- Την έκθεση «Ελληνική μόδα. 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας» παρουσιάζουν το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα «Β. Παπαντωνίου» στον Ελληνικό Κόσμο, στις 7 μ.μ. Πειραιώς 254.

- «Σύγχρονα επιτεύγματα της ουρανίου μηχανικής: ηλιακό σύστημα, μελανές οπές, γαλαξίες» είναι ο τίτλος της ομιλίας του δρος Χρήστου Ευθυμιόπουλου, διευθυντή ερευνών του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΚΕΑΕΜ) της Ακαδημίας Αθηνών. Στις 6 μ.μ. Πανεπιστημίου 28.

- Ο διεθνούς φήμης Βασίλης Τσαμπρόπουλος, σε διπλό ρόλο μαέστρου και σολίστ, εγκαινιάζει τον ιδιαίτερα δημοφιλή κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Ερμηνευτές», συμπράττοντας με την ιστορική Royal Philharmonic Concert Orchestra, σε έργα Μότσαρτ και Μπετόβεν. Στις 8:30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

- Ο στοχαστής Αλέξανδρος Νεχαμάς παρουσιάζει το βιβλίο του «Περί φιλίας» (εκδ. Μεταίχμιο). Μαζί του θα συνομιλήσει ο μεταφραστής του βιβλίου και καθηγητής Φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Στις 7 μ.μ. Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι.

πηγή: kathimerini.gr