Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/10)

«Η Λίμνη των Κύκνων» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/10)

- Οι εκδόσεις Ικαρος και το βιβλιοπωλείο «Χάρτινο καράβι» διοργανώνουν διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου της Αλκηστης Χαλικιά (εικονογράφηση: Φωτεινή Τίκκου) «Τα παπούτσια των άλλων». Στις 12 μ. Πίνδου 39, Νέα Φιλαδέλφεια.

- Στο Πατάρι του Gutenberg διοργανώνεται συζήτηση για το βιβλίο «Τα τελευταία μου λόγια» του Σαντιάγο Αμιγκορένα. Με τους Τιτίκα Δημητρούλια και Γιώργο Λαμπράκο. Στις 12 μ. Διδότου 37.

- «Το δειλινό στον αρχαίο και τον σύγχρονο κόσμο»: μια διαδρομή στους αρχαίους λόφους της Πνύκας και στου Φιλοπάππου, με φόντο τον Παρθενώνα, στο πλαίσιο των δράσεων του Athens Walking Stories. Ομιλητές: Θανάσης Τριαρίδης και Ηλίας Μαγκλίνης. Στις 4 μ.μ., με συμμετοχή 15 ευρώ. Είσοδος Ηρωδείου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

- Ενας από τους θρύλους του μπλουζ, ο Λάκι Πάτερσον εμφανίζεται αύριο Κυριακή 20/10 στο Half Note Jazz Bar στις 9.30 μ.μ. Τριβωνιανού 17, Μετς.

- «H Λίμνη των Κύκνων» παρουσιάζεται από το συγκρότημα Russian Ballet Theatre στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

- Ρόλο ξεναγού στο ΚΠΙΣΝ αναλαμβάνει σήμερα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αργύρης Πανταζάρας. Θα συνοδεύσει τους επισκέπτες σε έναν περίπατο όπου η φύση, η ιστορία, η ποίηση και η προσωπική αφήγηση συνθέτουν μια διαφορετική κάθε φορά διαδρομή, με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος και δραματουργού Τζωρτζίνας Κακουδάκη. Στις 12 μ. Ευριπίδου και Λ. Συγγρού. Πληροφορίες στο τηλ.: 216-80.91.001, 002, 003.

- «Το θέατρο στην κατοχική Αθήνα» είναι ο τίτλος της βραδιάς θεατρικού αναλογίου και λόγου, στις 7 μ.μ. στο κτίριο Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτου. Θα παρουσιαστεί το μονόπρακτο «Το πιάνο. Κωμωδία για κούκλες» του Βασίλη Ρώτα, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Παπαγεωργίου, και θα ακολουθήσει στρογγυλό τραπέζι με την Αλκη Ζέη, τον Μάνο Ζαχαρίου κ.ά. Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, είσοδος ελεύθερη.

- Οι «Μικρές ιστορίες για αγρίους» του Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου, επιστρέφουν στο Μικρό Εθνικό και θίγουν τα πιο μεγάλα κι ευαίσθητα ζητήματα με χιούμορ και ανάλαφρο τρόπο. Μετάφραση, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία: Μαρία Σαββίδου. Αύριο Κυριακή στις 7.30 μ.μ. Πανεπιστημίου 48.