Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (29/5)

Βιβλίο, θέατρο, ποιήματα, εκθέσεις... Αυτή είναι η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (29/5)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (29/5)

- Την «Απαγωγή της Τασούλας: Μια ποιητική μυθιστορία» παρουσιάζει το θέατρο «Σταθμός» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και μουσική Νίκου Ξυδάκη. Στις 9 μ.μ. Βίκτωρος Ουγκώ 55.

- Αφιέρωμα στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο διοργανώνει το Σπίτι της Κύπρου με τους Ελένη Αντωνιάδου, Γιώργο Γεωργή και Γιώργο Χουλιάρα, παρουσία του ποιητή. Στις 7.30 μ.μ. Ξενοφώντος 2Α.

- Παρουσίαση του graphic novel «Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής» (εκδ. Πατάκη) των Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλλη στο «Λεξικοπωλείο» Μιλούν οι Λήδα Καζαντζάκη, Γιώργος Μπότσος και οι δημιουργοί. Στις 7.30 μ.μ. Στασίνου 13, πλατεία Προσκόπων.

- Η ομαδική έκθεση «Emfylo-ποιείν / to construct the Gender» για την αντίληψη της έννοιας του ανθρώπινου σώματος παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art σε επιμέλεια Γιώργου Καλύβη. Εως 26/7. Αριστοφάνους 20, Ψυρρή.

- Δύο ακόμη παραστάσεις, σήμερα και αύριο, για την οπερέτα «Η πρώτη αγάπη» από την ομάδα «Ραφή» και την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Στις 8.30 μ.μ. Λεωφ. ΚΠΙΣΝ, Συγγρού 364.

- Ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, συγγραφέας του βιβλίου «Το δώρο του θυμού», έρχεται στο Public Café Συντάγματος και συζητά με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη. Στις 9 μ.μ. Καραγεώργη Σερβίας 1.

- Προβολή της ταινίας «Blue Heart» διοργανώνει «Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Ανθρωπο» και ακολουθεί συζήτηση. Στις 7.30 μ.μ. Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

πηγή: kathimerini.gr