Πασχαλινή γιορτή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τα εργαστήρια του «Σχολείου της Τέχνης» της Πολιτιστικής εταιρείας Cherry Tree Production & Creation και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζουν τον ερχομό του Πάσχα μαζί με τους μικρούς φίλους.

Πασχαλινή γιορτή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το πρόγραμμα της γιορτής είναι ειδικά διαμορφωμένο από καθηγητές μουσικής, εικαστικούς, εμψυχωτές, μουσειοπαιδαγωγούς.

Το Πάσχα έρχεται με τα γνωστά του έθιμα, με τραγούδια, παραμύθια, πασχαλίτσες, λουλούδια. Όλα αυτά, και ακόμα περισσότερα, θα ανακαλύψουν τα παιδιά το Σαββατιάτικο πρωινό στις 31 Μαρτίου. Μαζί με τους διοργανωτές της Πασχαλινής γιορτής θα παίξουν, θα δημιουργήσουν, θα φανταστούν θα τραγουδήσουν, θα μάθουν.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

Ζωγραφίζω τη δική μου κάρτα

Δημιουργώ τις δικές μου πασχαλιάτικες κάρτες ζωγραφίζοντας με τα αποτυπώματα της παλάμης μου ανοιξιάτικα λαγουδάκια!

Τα τραγούδια της Πασχαλιάς

Θα μάθουμε τα παραδοσιακά τραγούδια της Πασχαλιάς που αν και άγνωστα είναι συνδεδεμένα με τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Φυσικά θα παίξουμε και θα ανακαλύψουμε νέους ήχους μέσα από τα κρουστά, αλλά και το πιάνο! Ελάτε και δεν θα χάσετε!

Φτιάχνω το δικό μου Λαμπριάτικο στεφάνι

Επιστρατεύοντας άφθονη ποσότητα φαντασίας, προσθέτοντας λίγη ανατρεπτικότητα, πασπαλίζοντας με άχνη υπομονής και ρίχνοντας τρούφα ενθουσιασμού, θα πειραματιστούμε δημιουργώντας τη συνταγή για το πιο όμορφο λαμπριάτικο στεφάνι! Θα τρώγεται με τα μάτια και θα είναι σε θέση να στολίσει τις πιο γλυκές γωνιές του σπιτιού μας!

Το Πάσχα του Μπάρμπα-Γιώργου

Στο πασχαλιάτικο εργαστήρι μας οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν τη δική τους φιγούρα του Καραγκιόζη για να στολίσουν την λαμπάδα της νονάς τους.

Η Πασχαλίτσα σε νέες περιπέτειες

Η Πασχαλίτσα ντύνεται σε χρώματα πασχαλινά και με πλήρως ανανεωμένη διάθεση καλεί μικρούς και μεγάλους για ατέλειωτο παιχνίδι αλλά και για να κάνουν face painting.

Το Πάσχα της κυρα- Σαρακοστής

Ήξερες ότι η Σαρακοστή είναι 40 ημέρες νηστεία; Γνώρισε τα έθιμα του τόπου μας και άκουσε τις παραμυθοιστορίες μας στην Παραμυθοχώρα.

Συντελεστές:

Αλεξάνδρα Κερασίδου: Καλλιτεχνική διευθύντρια Cherry Tree Production & Creation
Δήμητρα Γιάντσιου: Μουσειοπαιδαγωγός
Καπούτσου Αλεξάνδρα: Ερευνήτρια κοινωνικής πολιτικής
Παπαντωνάτου Κωνσταντίνα: Εικαστικός
Γκούνη Άννα-Μαρία: Μουσικός
Σταυράτη Άννα: Εμψυχώτρια
Κοκκινοπούλου Δήμητρα: Μουσικός
Θέατρο Σκιών Μιχάλη Θεοδωρόπουλου «Σκιές και Γέλια»

Ημερομηνία:

31/03/2018