Λάρισα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Εμπρησμό βλέπει ο ιδιοκτήτης.

Λάρισα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (10/07) στις εγκαταστάσεις εταιρείας ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι Λάρισας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του δήμου στην επιχείρηση ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με το Onlarissa άτομα από την επιχείρηση που καίγεται καταγγέλλουν εμπρησμό για την φωτιά που κατακαίει ότι υπάρχει στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη ανέφεραν ότι εκτιμούν πως η φωτιά προκλήθηκε από εμπρηστική ενέργεια, ενώ υποστήριξαν ότι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του βρίσκονταν στο σημείο την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, καθώς διέμεναν σε οικίσκο εντός του χώρου της επιχείρησης.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που να επιβεβαιώνει τα συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς η διερεύνηση των αιτιών βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Κίνδυνος εκρήξεων

Οι εστίες της φωτιάς εξακολουθούν να καίνε μεγάλους σωρούς ελαστικών, ενώ η απουσία ισχυρών ανέμων συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο, καθώς μέσα στις εγκαταστάσεις σημειώνονται κατά διαστήματα εκρήξεις από φιάλες προπανίου και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Πυροσβεστικής, ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να προκληθεί νέα ισχυρή έκρηξη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναζωπυρώσεις ή επέκταση της πυρκαγιάς.

Οι αρχές διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το Ομορφοχώρι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο της πυρκαγιάς.

Ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής

Στην περιοχή έχει ήδη μεταβεί ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Πηγή: CNN.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110