«Ο Χορός του Γαλαξία»

Ο Χορός του Γαλαξία: Ένα εντυπωσιακό χορογραφικό 3d υπερθέαμα με τον Roberto Bolle στο Christmas Theater.

«Ο Χορός του Γαλαξία»

Ο οίκος μόδας Pierre Cardin και ο κορυφαίος χορευτής Roberto Bolle παρουσιάζουν την παράσταση «Ο Χορός του Γαλαξία».

Αυτό τον Οκτώβριο, για μια μόνο βραδιά στο Christmas Theater, ζήστε την μαγεία μιας παράστασης που αφηγείται την γένεση του ήλιου και των άστρων μέσα από μια χορευτική και οπτική φαντασμαγορία, με τίτλο «Ο Χορός του Γαλαξία» και εμπνευστείτε από τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής του οίκου Pierre Cardin.

Ο Pierre Cardin, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, δημιούργησε ένα αριστούργημα που γιορτάζει τον γάμο της τέχνης με την επιστήμη.

Μια παραμυθένια αφήγηση από τον ηθοποιό Matthew Gonder στον ρόλο του αστροφυσικού David Elbaz σε συνδυασμό με ένα υπερθέαμα με μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, 3D οπτικά εφέ και ουράνια σώματα να μας αποκαλύπτονται σε ολογράμματα. Ένας αστροφυσικός σε χορευτικές φιγούρες με την επιστήμη, αλλά και με τον σούπερ σταρ του μπαλέτου Roberto Bolle και την κορυφαία μπαλαρίνα Tatiana Melnik, με την συμμετοχή των Nuovo Balletto Di Toscana και την χορεύτρια Danielle Allouma. Ο χορός των πλανητών με παρτενέρ το χορό των ανθρώπων, σε ένα ταξίδι στο κέντρο του Γαλαξία μας. Η γέννηση ενός άστρου όπως ο δικός μας Ήλιος, η χορογραφία ενός πλανητικού συστήματος, η δημιουργία της Γης και των άλλων πλανητών, η απαρχή της ζωής στη Γη. Η ύπαρξή μας ως όντα του φωτός, φτιαγμένα από φωτόνια και αστρόσκονη. Το μοιραίο τέλος που περιμένει κάθε αστέρι, ο θάνατος του Ήλιου με τη μετατροπή του σε σουπερνόβα που συμπαρασύρει όλους τους πλανήτες του Ηλιακού του συστήματος.

Η μαγική βραδιά θα κλείσει με επίδειξη μόδας της καινούριας κολεξιόν του Οίκου Pierre Cardin και τελετή βράβευσης των καλύτερων νέων σχεδιαστών που κέρδισαν τα Ευρωπαϊκά βραβεία 2025 στο «Pierre Cardin Young Design Award».

«Μια πνοή από το σύμπαν της υψηλής ραπτικής στο κέντρο της Αθήνας…»

Ο Χορός του Γαλαξία έκανε πρεμιέρα του 2021 στην Opera Garnier του Παρισιού. Ακολούθησαν περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το φθινόπωρο έρχεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και στην Αθήνα.

Βιογραφικά:

Roberto Bolle

Ιταλός σούπερ σταρ του μπαλέτου, χορευτής étoile της Σκάλας του Μιλάνου και πρωταγωνιστής του American Ballet Theatre. Έχει επίσης χορέψει για το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαρίινσκυ-Κίροφ, όπως και για το Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας. Στα 15 του χρόνια τον ξεχώρισε ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Έχει χορέψει όλους τους μεγάλους ρόλους του κλασικού μπαλέτου, αλλά και συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους οίκους μόδας. Είναι Πρέσβης καλής θελήσεως της Unesco.

David Elbaz

Αστροφυσικός, επιστημονικός διευθυντής του Τμήματος Ατομικής Ενέργειας του Saclay και διευθυντής του τμήματος «Κοσμολογία και γέννηση των γαλαξιών». Μέλος της επιτροπής αποτίμησης της έρευνας για τις διαστημικές εξερευνήσεις. Οι διαλέξεις του έχουν πάνω από 1.000.000 θεατές στο YouTube. Επίσης, ανήκει στο 1% των πλέον αναφερόμενων ερευνητών του κόσμου.

Συντελεστές:

Συγγραφέας και σκηνοθέτης: Patrick Dedole

Συν-συγγραφέας: David Elbaz

Συνθέτης: Daniele Martini

Χορογράφοι: Massimiliano Volpini και Philippe Kratz

Κοστούμια: Pierre Cardin

Σκηνογραφία και καλλιτεχνική διεύθυνση: Rodrigo Basilicati

Χορεύουν: Roberto Bolle και Tatiana Melnik

Συμμετέχουν το Nuovo Balletto Di Toscana και η χορεύτρια Danielle Allouma

Αφηγητής: O ηθοποιός Matthew Gonder στον ρόλο του αστροφυσικού David Elbaz

Μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς του ιδρύματος action afrika greece.

Στην παράσταση θα προβάλλονται Ελληνικοί υπέρτιτλοι.

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία: 4/10

21:00

Τοποθεσία: Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Βεϊκου 137, Γαλάτσι

Eισιτήρια: από 50€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

Τηλ.: 211 77 01 700 | ct.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110