Οι ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι: Ομαδική έκθεση στο Ρώσικο Κέντρο Τέχνης και Επιστήμης

Η MaLou Art Consulting&Gallery παρουσίαζεί την ομάδική έκθεση με τίτλο «Οι ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι στα έργα των Ελλήνων ζωγράφων» στίς 23 Μαρτίου 2018 στο Ρώσικο Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο στην Αθήνα.

Οι ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι: Ομαδική έκθεση στο Ρώσικο Κέντρο Τέχνης και Επιστήμης

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην 190η επέτειο από την γέννηση του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Λέοντος Τολστόι (1828-1910), έναν από τους μεγαλύτερους λογοτέχνης του κόσμου. Ήταν Κήρυκας της Αγάπης και της «παθητικής αντίστασης».

«Το μοναδικό νόημα της ζωής είναι να υπερετεί την ανθρωπότητα» Λέοντος Τολστόι.

Ο Ρομέν Ρολάν, ο Ερνέστ Χέμινγουεϊ, ο Μπέρναρντ Σω, ο Ρίλκε ακόμη και ο Γκάντι,είναι μερικά ονόματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, φιλοσοφίας και πολιτικής , τα οποία δέχτηκαν την επίδραση του Ρώσου διανοητή.

Οι Έλληνες εικαστικοί διερεύνησαν τις δυνατότητες έκφρασης της φιλοσοφίας του Τολστόι μέσω ζωγραφικής, ανακαλύπτουν τις ομοιότητες και τις διαφορές των απόψεων του συγγραφέα και του ζωγράφου.

Στην έκθεση θα παραστεί επίσημη καλεσμένη -η Διευθύντρια τμήματος εκθέσεων του Μουσείου Λέοντος Τολστόι Γιάσναγια Πολιάνα, Ρωσία κα Βαλεντίνα Μιλιάεβα.

Η έκθεση «Οι ηρωίδες του Λέοντος Τολστόι στα έργα των Ελλήνων Εικαστικών» θα παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο του Λέοντος Τολστόι «Γιάσναγια Πολιάνα» στη Ρωσία τον Ιούνιο 2018.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης στη Ρωσία θα γίνουν στα πλαίσια και κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Θεατρικού Φεστιβάλ “Tolstoy Weekend” που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2018 στο Μουσείο του Λέοντος Τολστόι «Γιάσναγια Πολιάνα». Στο φεστιβάλ αυτό θα λάβουν μέρος τα καλύτερα θέατρα της Ρωσίας. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων Καλλιτεχνών να παρουσιάσουν τα έργα τους σε τόσο μεγάλη εκδήλωση.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:

Κάτια Βαρβάκη, Παρασκευή Γαρδέλη, Ελένη Δελή, Γεωργία Ιερομοναχού, Πέτρος Καραβέβας, Χρήστος Κονταρούσης, Βασιλική Κοσκινιώτου, Ελένη Κυρκιλή, Κατερίνα Μαρούδα, Κέλη Μελά, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Ζαχαρούλα Μπόνγαρντ, Ευστάθια Μωραϊτου, Μαρία Ορφανουδάκη, Βασιλική Σοφρά, Αφροδίτη Καραμανλή, Κωνσταντίνος Βερούτης.

Ημερομηνία:

Από: 23/03/2018 Έως: 03/04/2018

Εγκαίνια: Παρασκευή, 23 Μαρτίου, 2018, ώρα 19.30-22.00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 10.00-17.00

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.culturenow.gr/lightbox/