Το ιστορικό θέατρο «Ολύμπια» ανοίγει τις πόρτες του

Η πόλη αποκτά το δικό της δημοτικό μουσικό θέατρο.

Το ιστορικό θέατρο «Ολύμπια» ανοίγει τις πόρτες του

Και το όνομα αυτού «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, που για περισσότερα από 70 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή, περνάει στα χέρια του δήμου Αθηναίων και ανοίγει ξανά τις πόρτες του τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων και το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός».

Το αποκατεστημένο κτίριο παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και η παρθενική συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό φουαγιέ του πρώτου ορόφου, που για πολλές δεκαετίες πρωταγωνιστούσε στην καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας.

«Στόχος μας είναι ο εμβληματικός αυτός χώρος να ξαναγίνει και να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης προς τους εκπροσώπους του τύπου και σημείωσε «Όσο παρέμενε κλειστός μετά τη μετακόμιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ήταν μία πληγή για την πόλη».

«Αντιληφθήκαμε πρώτοι τη μεγάλη καινοτομία των δικτύων. Ιδρύσαμε το δίκτυο πολιτισμού που προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, μεγάλοι και μικροί φορείς της πόλης, να μιλήσουν για όσα τους ενώνουν και να κάνουν την πόλη μας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα», δήλωσε ο κ.Καμίνης και αναφέρθηκε στις μεγάλες συμμαχίες και συνεργασίες της Αθήνας όπως η Documenta και η Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου που συντονίζει, όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, περισσότερες από 400 εκδηλώσεις, εντελώς δωρεάν για το κοινό, για έναν ολόκληρο χρόνο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι στόχος του δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων είναι να επαναπροσδιορίσει τη λυρική ταυτότητα του θεάτρου και να αποτελέσει έναν προορισμό με διεθνή προβολή ενώ κάλεσε όλους να επιλέξουν να επισκεφθούν το νέο δημοτικό μουσικό θέατρο περνώντας ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο μέσα από τις καλλιτεχνικές παραγωγές του.


«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ένας εμβληματικός χώρος, ιστορικής σημασίας για την πόλη, αποκτά και πάλι πνοή, γίνεται προσιτός σε όλους, γεμίζει με τους ήχους των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης και σημείωσε: «Σκοπός μας είναι να προβάλλουμε το σύγχρονο πολιτισμό, να υποστηρίξουμε νέους δημιουργούς, να καλλιεργήσουμε συνεργασίες με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα μας προς το μέλλον».

«Πρόθεσή μας είναι να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με υψηλής ποιότητας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να ανοίξουμε τους μουσικούς μας ορίζοντες, να εξελιχθούμε, να αγκαλιάσουμε νέους καλλιτέχνες και ομάδες» κατέληξε ο κ. Μπιτζάνης.

Ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του «Ολύμπια», παρουσίασε το πρόγραμμα του Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου για τη φετινή περίοδο. Η καινούρια μέρα στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας ανατέλλει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, με το «Όνειρο θερινής νυκτός» του Felix Mendelssohn, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διατίθενται την ίδια μέρα από τις 18.30 στα ταμεία του θεάτρου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Λίγες μέρες αργότερα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, κάνει πρεμιέρα η κωμική όπερα «Ορφέας στον Άδη» του Jacques Offenbach –η εμβληματικότερη ίσως της δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας. Με τη πρώτη παραγωγή λυρικού θεάτρου της σεζόν, γιορτάζουμε τόσο την επαναλειτουργία του θεάτρου, όσο και τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Offenbach, πατέρα της γαλλικής οπερέτας.
Το δημοτικό μουσικό θέατρο συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης «Χριστούγεννα στην Αθήνα» φιλοξενώντας συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες και παιδιά.

Πηγή: topontiki.gr