«Εργασία μετά τον καρκίνο - Η αληθινή πλευρά»: Την Τετάρτη (6/3) στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Ο φορέας «Θάλπος - Ψυχική Υγεία» διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εργασία μετά τον καρκίνο - Η αληθινή πλευρά».

«Εργασία μετά τον καρκίνο - Η αληθινή πλευρά»: Την Τετάρτη (6/3) στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»

Ο φορέας «Θάλπος - Ψυχική Υγεία», παρέχοντας επί 19 χρόνια υψηλής ποιότητας δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας προς όλους τους πολίτες, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Εργασία μετά τον καρκίνο. Η αληθινή πλευρά» , την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 έως 19:00 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες την επιστροφή των ατόμων που έχουν νοσήσει από καρκίνο στην εργασία τους, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο , τις επιπτώσεις της νόσου τόσο στους εργαζόμενους όσο και στις οικογένεια τους καθώς και η φροντίδα και η ψυχολογική υποστήριξη που απαιτείται. Επίσης θα συζητηθούν καλές πρακτικές για την επιστροφή στην εργασία.

Η επιστροφή στην εργασία είναι ανάγκη τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική. Δίνει ελπίδα και λύσεις στα αδιέξοδα, στο φόβο, στην ανασφάλεια. Επαναφέρει την πληγωμένη αυτοπεποίθηση και τροφοδοτεί την αισιοδοξία για επανάκτηση της υγείας. Αυτή η επιστροφή είναι ανάγκη να συζητηθεί, να μελετηθεί και να θωρακιστεί. Κατά τη διάρκεια ή μετά από μία νικηφόρα μάχη κατά του καρκίνου, η επόμενη ημέρα από τη νίκη πρέπει να είναι εξίσου δημιουργική και ασφαλής. Η ισότητα πρέπει να είναι δεδομένη, τα δικαιώματα κατοχυρωμένα και προφυλαγμένα, ο σεβασμός δεδομένος και αδιαπραγμάτευτος.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες κινδύνου στην εργασία, τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του καρκίνου, τις προκλήσεις ως προς την επιστροφή στην εργασία και τις καλές πρακτικές για την επιστροφή των εργαζομένων.

Στη ημερίδα θα παραβρεθούν ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας κα Δόμνα Μιχαηλίδου, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ζωή Ράπτη, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Θάνος Ασκητής, η βουλευτής - Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. κα Κατερίνα Παπακώστα, ο σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ενώ θα μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία η δημοσιογράφος κα Μάγια Τσόκλη, η ηθοποιός κα Δώρα Χρυσικού, η φωτογράφος κα Ολυμπία Κρασαγάκη, οι ηθοποιοί κ. Σπύρος Παπαδόπουλος και κ. Γιώργος Καραμίχος καθώς και η τραγουδίστρια κα Γιάννα Τερζή.

H συμμετοχή τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά είναι δωρεάν ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Εγγραφή για φυσική παρουσία:
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

Εγγραφή για διαδικτυακή παρακολούθηση:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ - ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

  • ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
  • ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ - K3
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ / ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ -ΝΕΩΝ
  • ΕΝΗΛΙΚΩΝ