Έκθεση γυμνού μοντέλου στην Θεσσαλονίκη

Έκθεση σχεδίων γυμνού μοντέλου τον Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τέχνης Ήλιος)

Έκθεση γυμνού μοντέλου στην Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εγκαινιάζει στην φιλόξενη Αίθουσα Τέχνης Ήλιος μεγάλη αναδρομική έκθεση του Εργαστηρίου γυμνού μοντέλου με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας του.

Στην Έκθεση Σχεδίων Γυμνού Μοντέλου συμμετέχουν 36 καλλιτέχνες με περισσότερα από 100 σχέδια μελέτης του ανθρωπίνου σώματος, χρησιμοποιώντας διαφορετικές προσεγγίσεις και μέσα.

Αναζητώντας την αισθητική στο γυμνό, βασιζόμενοι στην ειλικρίνεια της φύσης, ανακαλύπτουμε ότι το γυμνό σώμα δεν μπορεί να μην είναι στο επίκεντρο σε όλη την πορεία της ιστορίας της Τέχνης. Σώματα αψεγάδιαστα ή με ατέλειες αντιμετωπίζονται ισότιμα από το ερευνητικό βλέμμα του καλλιτέχνη, ο οποίος αναζητά την συνύπαρξη των αντιθέσεων στα κοινωνικά πρότυπα της εκάστοτε εποχής με σκοπό να τα “σπάσει”. Το γυμνό, παραμένει μια πρόκληση με την οποία οι καλλιτέχνες νιώθουν ότι πρέπει να αντιπαραβληθούν.

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος θέλοντας να καλύψει την έλλειψη ενός αμιγούς εργαστηρίου γυμνού μοντέλου στην πόλη μας, δημιούργησε το 2013 τμήματα μελέτης του ανθρωπίνου σώματος τα οποία λειτουργούν ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Οι μαθητές του εργαστηρίου διδάσκονται τις βασικές αρχές προσέγγισης του γυμνού σώματος (αναλογίες, όγκους, φωτοσκίαση) και στην συνέχεια ενθαρρύνονται να διεισδύσουν στον χαρακτήρα του μοντέλου ελευθερώνοντας την ψυχή από το σώμα «κέλυφος» .

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Ημερομηνία:
Από: 4/3 Εως: 15/3
Εγκαίνια: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, στις 19:00
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 14:00 – 21:00

Τοποθεσία:
Αίθουσα Τέχνης ΗΛΙΟΣ, Λαγκαδά 120 & Διομήδη Κομνηνού, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη

Eισιτήρια:
Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ: 231 053 3544