Το νέο τεύχος του περιοδικού Κλεψύδρα με αφιέρωμα στον Χαβιέρ Μαρίας

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του έγκριτου λογοτεχνικού περιοδικού.

Το νέο τεύχος του περιοδικού Κλεψύδρα με αφιέρωμα στον Χαβιέρ Μαρίας

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα» με εκτενές αφιέρωμα στον αδικοχαμένο Ισπανό συγγραφέα Χαβιέρ Μαρίας. Ο Μαρίας, που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συγγραφείς του 21ου αιώνα, πέθανε αιφνιδίως τον Σεπτέμβριο του 2022 από επιπλοκές κορονοϊού, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο παγκόσμιο μυθιστόρημα.

Καθώς η είδηση του θανάτου του δεν είχε την ανάλογη απήχηση στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης, η πρόσφατη έκδοση του «Κλεψύδρα» έρχεται ουσιαστικά να καλύψει ένα έλλειμμα πληροφόρησης για τον μετρ της λογοτεχνίας και του ευρωπαϊκού μυθιστορήματος. Στον πυρήνα του αφιερώματος καταθέτουν την άποψή τους ο συγγραφέας και σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού Δημήτρης Στεφανάκης, η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα, η μεταφράστρια του Μαρίας στις εκδόσεις Πατάκη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου καθώς και ο συγγραφέας και κριτικός Κώστας Δρουγαλάς.

Το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα συνδέεται τόσο με τη Λέσχη Πολιτισμού Έναστρον όσο και με το περίοπτο βραβείο πεζογραφίας Κλεψύδρα και κυκλοφορεί ήδη περισσότερο από μια δεκαετία καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αφιερωμάτων και πολιτιστικής θεματολογίας.

Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο που λέει "SSN:2241-0937 κλεψύδρα ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ TO ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Τεύχος: 20, Τιμή: ευρώ Αφιέρωμα: Χαβιέρ Μαρίας Δημήτρης Στεφανάκης Τέσυ Μπάιλα Χριστίνα Θεοδωροπούλου Κώστας Δρουγαλάς Εξομολογήσεις: Διονύσης Αντωνάτος Πρόσωπο με πρόσωπο: Δημήτρης Μουγκός Στέλιος Πρεζεράκος εκδόσεις Carnivora Λέων A. Ναρ Βιβλιο[σ]τάσεις: Βιβλιοπωλείο Λεμόνι Παρουσιάσεις 1: Η κλασική λογοτεχνία 2023 Οικογενειακή ρίζα 70 Καζαντζακικά Μελετήματα Ντάρια Πολεμούσαμε Σκιές Napoli mon amour Διηγήσεις: Αναστάσης Μαδαμόπουλος Πασχάλης Πράντζιος Αγγελική Ζούδιαρη Χρήστος Τουμανίδης Κώστας Λυμπουρής Αέναος χρόνος: Τάσος Αθανασιάδης Συνεντεύξεις, Παρουσιάσεις,"