«Σεμέλη» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ στο θέατρο Ολύμπια

Η όπερα «Σεμέλη», του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ  σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου  στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια.

«Σεμέλη» του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ στο θέατρο Ολύμπια


Το άγνωστο αριστούργημα του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ (George Frideric Handel), «Σεμέλη» θα παρουσιαστεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στις 3, 4, 8, 10 Νοεμβρίου στις 19.00 με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία Δωματίου Αθηνών.

Το έργο αφηγείται την ιστορία της Σεμέλης, μιας ακόμη θνητής που ερωτεύεται ο Δίας. Η «Σεμέλη» είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή του νέου Ολύμπια, σε σκηνοθεσία και μουσική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Handel του Γκέτινγκεν. Πρόκειται για έργο, με έντονα κωμικό χαρακτήρα, διασκευασμένο με σύγχρονη άποψη και μια εντυπωσιακή διανομή από διεθνείς λυρικούς καλλιτέχνες.

Advertisement

Η ελληνική μυθολογία είχε βρεθεί στο επίκεντρο του αφιερώματος «Hellas!» κι έτσι η «Σεμέλη» παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2023 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Handel του Γκέτινγκεν (Γερμανία), με το οποίο συνεργάζονται ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Ολύμπια. Μετά την πρεμιέρα στο Γκέτινγκεν τον Μάιο του 2023, η όπερα έρχεται και στη σκηνή του Ολύμπια, σε μια άκρως διασκεδαστική σκηνοθεσία του διεθνούς ακτινοβολίας Γιώργου Πέτρου, που τονίζει τα κωμικά, όσο και τα δραματικά στοιχεία της πλοκής ενός μουσικού δράματος βασισμένου στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου, που ο ίδιος ο συνθέτης χαρακτηρίζει ως «κοσμικό ορατόριο».

Κορυφαίοι τραγουδιστές με ειδίκευση στην παλαιά μουσική ερμηνεύουν τους βασικούς ρόλους, μεταξύ αυτών το νέο αστέρι της μπαρόκ σκηνής, η Ελβετή σοπράνο Marie Lys.


Μουσική διεύθυνση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά / Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Ψωμά
Διδασκαλία χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος

Σεμέλη: Marie Lys
Δίας: Jeremy Ovenden
Ινώ / Ήρα: Dara Savinova
Αθάμας: Rafał Tomkiewicz
Κάδμος / Ύπνος / Αρχιερέας: Gianluca Margheri
Ίρις / Έρωτας: Μαριλένα Στριφτόμπολα
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων και Χορωδία Δωματίου Αθηνών
Συμπαραγωγή με το Internationale Händel-Festspiele Göttingen
Photo Credit: ©Int. Händel-Festspiele Göttingen / Alciro Theodoro da Silva