2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος Άιρες

Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αργεντινή που αγκάλιασε το κοινό του Μπουένος Άιρες.

2η διάλεξη του Δημήτρη Στεφανάκη για τον ελληνικό πολιτισμό στο Μπουένος Άιρες

Δυναμική η πρωτοβουλία της ελληνικής διπλωματικής αποστολής μας στην Αργεντινή, δείγμα υψηλής πολιτιστικής διπλωματίας. Η πρέσβης κυρία Ελισάβετ Φωτιάδου και τα άλλα μέλη της ελληνικής πρεσβείας απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι συνθέτουν μια εξαιρετική ομάδα που προάγει την Ελλάδα σε μια από τις πιο κομβικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η μεγάλη επιτυχία της διάλεξης του Δημήτρη Στεφανάκη για το «Τούνελ» του Σάμπατο που έλαβε χώρα στο Μουσείο του Βιβλίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργεντινής αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς ο γνωστός συγγραφέας θα μιλήσει για την ελληνική λογοτεχνία και τον πολιτισμό σε μια εκδήλωση στον κήπο της Πρεσβευτικής Κατοικίας στο Μπουένος Άιρες, που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου από την ομογένεια αλλά και τους φιλέλληνες της πόλης.

Η εκδήλωση αυτή θα έχει τον τίτλο: «Από τον Όμηρο στον Καβάφη». Τον συγγραφέα θα πλαισιώσουν φοιτητές της Ελεύθερης Έδρας Ελληνικών, Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, μαθητές του σχολείου «Αθηναγόρας», μέλη του Ελληνικού Πολιτιστικού Ιδρύματος και της Πολιτιστικής Εταιρίας «Νόστος» που θα διαβάσουν αποσπάσματα επιλεγμένα από τον Δημήτρη Στεφανάκη.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, 2023, 18:00

De Homero a Kavafis 18.10 (1).jpg