Πανσέληνος στη Δήλο με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου - Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Η Πανσέληνος στη Δήλο θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία

Πανσέληνος στη Δήλο με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου - Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

Ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός στην πανσέληνο του Σεπτεμβρίου συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μυκόνου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, και Το Ελληνικό Σχέδιο στη Δήλο.

Mία συναυλία με επιλογές από το μουσικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου πάνω σε ποιήματα Ελλήνων ποιητών από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Μια βραδιά ποίησης και μουσικής εκεί που το φως του ιερού νησιού, το ιερό νησί του Αιγαίου όπου γεννήθηκε ο Απόλλωνας, εξακολουθεί να είναι αναμμένο, να εμπνέει και να δίνει ελπίδα στον κόσμο.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, που θα πραγματοποιηθεί στο φως του δειλινού, θα ακουστούν πολυαγαπημένα μελοποιημένα κομμάτια του συνθέτη πάνω σε έργα Ελλήνων ποιητών όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, (Παράπονο, Όλα τα πήρε το καλοκαίρι, Πάμε ξανά στα θαύματα), ο Μιχάλης Γκανάς (Λιανοτράγουδο, Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, Του πόθου τ’
αγρίμι), ο Μανώλης Αναγνωστάκης (Το Σκάκι) και ο Μάνος Ελευθερίου (Πάμε να βρούμε λίγη θάλασσα) και εμβληματικών στιχουργών όπως η Λίνα Νικολακοπούλου (Αναστασία, Θέλω να σε δω, Κοίτα κοίτα), ο Οδυσσέας Ιωάννου (Στης ψυχής το παρακάτω), ο Γιώργος Κορδέλλας (Αν είσαι πλάι μου) κ.α.

Με τις φωνές του Γιάννης Κότσιρα, της Βερόνικας Δαβάκη και του Γιώργου Φλωράκη.

Στο δεύτερο μέρος, όταν πέσει η νύχτα, θα ακουστεί η μουσική που έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τη Δήλο, καθώς και δύο ομηρικοί ύμνοι στον Απόλλωνα και στον Ποσειδώνα, μελοποιημένοι από τον ίδιο, με τη φωνή της soprano Μυρσίνης Μαργαρίτη.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Δημήτρης Μαγγίνας διαβάζουν αποσπάσματα από έργα ποιητών που εμπνεύστηκαν από το φως της Δήλου,

Μετά το πέρας της συναυλίας οι θεατές θα επιβιβαστούν σε πλοία και ταξιδεύοντας μέσα στο σκοτάδι, με μόνο σημάδι της παρουσίας τους φαναράκια που θα κρατούν στα χέρια τους, θα επιστρέψουν στην Μύκονο, σε ένα συμβολικό ταξίδι.

Την σκηνοθεσία του εγχειρήματος αναλαμβάνει ο βραβευμένος πολλάκις ως συνεργάτης του ΕΟΤ Μυκονιάτης σκηνοθέτης Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας.

H συναυλία θα μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Χορηγοί:
Delos Tours, Cine Manto, Mykonos Cruise, Set Sails, ΤΟΝΙΑ ANDRONIKOU & ASSOCIATES

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

17:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΛΟ-18:00 ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ-20:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΑΠΟ ΔΗΛΟ
21:30 AΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ