Ποιος διάσημος καλλιτέχνης ζωγράφισε την Μπριζίτ Μπαρντό

Το 1959 η Μπριζίτ Μπαρντό, η γυναίκα που αγάπησε ο Θεός, έγινε μοντέλο για έναν διάσημο καλλιτέχνη.

Ποιος διάσημος καλλιτέχνης ζωγράφισε την Μπριζίτ Μπαρντό

Ο Κέες Βαν Ντόγκεν είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα. Ο Γαλλο-Ολλανδός καλλιτέχνης ζυμώθηκε με όλα τα μεγάλα κινήματα της σύγχρονης τέχνης, δίνοντας τα διαπιστευτήριά του ως επιφανές μέλος των φωβιστών. Στις αρχές του 20ου αιώνα είχε γίνει ήδη γνωστός ζωγραφίζοντας την ερωμένη του Πικάσο, Φερνάντ Ολιβιέ.

Στη συνέχεια επιβλήθηκε ως ο αναμφισβήτητος προσωπογράφος του κοσμικού Παρισιού και της αστραφτερής επικαιρότητάς του αλλά κι ένας αιώνια παθιασμένος εραστής της γυναίκας. Αφού μακροημέρευσε και συνέχισε να ζωγραφίζει ως τα βαθιά γεράματα ήταν περίπου αναμενόμενο ότι θα συναντούσε τη γυναίκα-σύμβολο της δεκαετίας του '50, την Μπριζίτ Μπαρντό.

No photo description available.

Η σεξοβόμβα του σινεμά ποζάρισε με στενό μαύρο φόρεμα και το αποτέλεσμα ήταν ένας εκρηκτικός συνδυασμός χρωμάτων με κέντρο δύο μεγάλα μάτια που δεσπόζουν απόλυτα.

No photo description available.

Ο Βαν Ντόγκεν είχε συμβουλεύσει κάποτε τον Φουτζίτα: «Σημασία έχει να δίνεις ύψος στη γυναίκα, να μεγαλώνεις τα μάτια της και να λεπταίνεις τη μέση της, να την απαθανατίζεις με βαρύτιμα κοσμήματα».

Το προσωπικό του μότο ήταν ότι «η ζωγραφική είναι το ωραιότερο ψέμα»

No photo description available.