Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη

Οκτώ μικρού μήκους ταινίες εμπνευσμένες από διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη παρουσιάζονται διαδικτυακά στο αφιέρωμα που οργάνωσε και παρουσιάζει η t-shOrt, στον κινηματογραφικό ιστότοπο για την ελληνική μικρή ταινία, www.shortfilm.gr.

Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία t-shOrt, και ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης, συμβάλλουν με το αφιέρωμα στην τιμή που οφείλουμε όλοι στον μεγάλο συγγραφέα.

Οκτώ σκηνοθέτες: Άρης Μπαφαλούκας, Γιάννης Καραπιπερίδης, Νάνσυ Σπετσιώτη, Κυρηναίος Παπαδημάτος, Μιχάλης Φελάνης, Σάββας Σταύρου, Γεωργία Νικολάου, Χρυσηίδα Γαζή), εμπνεύστηκαν από διηγήματά του και μετέφεραν στην οθόνη, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, τα έργα του: «Το Ποτάμι», «Ο ήλιος έκαιγε πολύ», «Σ΄ ένα συνοριακό σταθμό», «Φυστίκια Αιγίνης».

Διαχρονικά από την παλαιότερη (1989) μέχρι την νεότερη (2019) καταγράφονται οι απόψεις των σκηνοθετών με ευαισθησία, δυναμική και τόλμη μεταφέροντάς μας τις εικόνες και τους ήχους που φαντάστηκαν μέσα από τις λέξεις και τις φράσεις των κειμένων του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το στοιχείο της διαφορετικής οπτικής από διαφορετικούς σκηνοθέτες πάνω στο ίδιο διήγημα αφού ο θεατής μπορεί να δει 4 διαφορετικές εκδοχές του διηγήματος «Το Ποτάμι» από τους: Άρης Μπαφαλούκα, Γιάννη Καραπιπερίδη, Μιχάλη φελάνη και Γεωργία Νικολάου καθώς και 2 διαφορετικές εκδοχές του διηγήματος «Ο ήλιος έκαιγε πολύ» από τους: Κυρηναίο Παπαδημάτο και Χρυσιήδα Γαζή.

Μπορείτε να δείτε το αφιέρωμα εδώ.