«Έβρεχε στο σταθμό» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου στο Τρίτο Πρόγραμμα

Το μυθιστόρημα «Έβρεχε στο σταθμό» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου (1933-2023) σε διασκευή για το ραδιόφωνο, είναι η νέα επιλογή της εκπομπής «Σειρές ραδιοφώνου στο Τρίτο».

«Έβρεχε στο σταθμό» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου στο Τρίτο Πρόγραμμα

Η σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε 20 ημίωρα επεισόδια, θα αρχίσει να μεταδίδεται στο Τρίτο Πρόγραμμα, από την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, καθημερινά, στις 18:30.

Το έργο εκδόθηκε μ’ αυτόν τον τίτλο το 1980. Όπως η ίδια η συγγραφέας αφηγείται στην εκπομπή των Κώστα Παπαγεωργίου και Γιάννη Κοντού «Νεότεροι ποιητές και πεζογράφοι» (μετάδοση: 29/7/1986), το μυθιστόρημα «Έβρεχε στο σταθμό» είχε εκδοθεί το 1971 με τον τίτλο «Γκρίζα πολιτεία». Τον ίδιο χρόνο της επανέκδοσης του μυθιστορήματος, το 1980, η Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου συνεργάστηκε για άλλη μία φορά με την Ελληνική Ραδιοφωνία, διασκευάζοντας η ίδια το έργο για το ραδιόφωνο στη μορφή της δραματοποιημένης, θεατρικής σειράς των 20 επεισοδίων, τα οποία μεταδόθηκαν πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1980 από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ.

Στους βασικούς ρόλους ακούγονται οι ηθοποιοί: Βέρα Ζαβιτσιάνου (Δέλφη Αυγέρη), Κάτια Δανδουλάκη (αφηγήτρια), Νικηφόρος Νανέρης (Παύλος Ρόδης), Κώστας Αρζόγλου (Φρανσουά ο σκηνοθέτης), Ορφέας Ζάχος (γιατρός)
Στους υπόλοιπους ρόλους εναλλάσσονται οι ηθοποιοί: Νίκος Λυκομήτρος, Γιάννης Κοντούλης, Κατερίνα Μαραγκού, Νίκη Τσιγκάλου, Βάνια Αθανασιάδου, Νέλη Πολυδεράκη, Αλέκος Μαυρίδης, Ντίνα Γιαννακού, Γιώργος Νέζος

Μουσική επιμέλεια – επιμέλεια ήχων: Δανάη Ευαγγελίου
Τεχνική επιμέλεια: Βάγια Αποστόλου
Ραδιοσκηνοθεσία: Σπύρος Μηλιώνης