Ετοιμασίες για το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και φέτος το διεθνές φεστιβάλ χορού. Για 29η φορά. 

Ετοιμασίες για το φεστιβάλ χορού Καλαμάτας

Η γιορτή του σύγχρονου χορού, πιστή στο ραντεβού που έχει κάθε χρόνο στην πόλη της Καλαμάτας, επιστρέφει και φέτος για ένα δεκαήμερο, από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου 2023.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υπόσχεται να ξεσηκώσει για άλλη μια χρονιά την πόλη, φιλοξενώντας χορογράφους, χορευτές και δασκάλους από 10 χώρες από τέσσερις ηπείρους, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική. Συνολικά 17 παραγωγές (9 ομάδες από την Ελλάδα και 7 από το εξωτερικό), συνθέτουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Σκηνή και στο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, αλλά και στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, καθώς και σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη Σπάρτη, την Τρίπολη και το Ναύπλιο. Και όπως κάθε χρόνο, δεν θα λείψουν τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του εκπαιδευτικού προγράμματος (6-23/7), αλλά και οι καινοτομίες, όπως ο σύγχρονος μαραθώνιος χορού Danceathon.

Η Λίντα Καπετανέα, καλλιτεχνική διευθύντρια εδώ και έξι χρόνια του πετυχημένου θεσμού που δεν σταμάτησε ούτε στην πανδημία (πάντα προσαρμοσμένος στα υγειονομικά πρωτόκολλα), μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το φεστιβάλ που του χρόνου γίνεται 30 ετών.

«Για μας αποτελούν έξι χρόνια μιας πολύ εντατικής προσπάθειας για ανανέωση και αναβάθμιση του θεσμού, τόνωση της εξωστρέφειάς του, εμβάθυνση της σχέσης του με την πόλη, τον δημόσιο χώρο αλλά και τους κατοίκους όλων των ηλικιών μέσω του προγράμματος εργαστηρίων κίνησης και του Keep Dancing για μαθητές που τρέχει όλη τη χρονιά, στήριξης Ελλήνων καλλιτεχνών και πρωτοβουλιών του θεσμού για όλο και μεγαλύτερα ανοίγματα σε συνεργασίες με φορείς, ιδρύματα και άλλα Φεστιβάλ από την Ελλάδα και το εξωτερικό»